dokładnie, nie mówiąc już, że w nocy masz dozwolone 60 więc na zabranie prawka musisz śmigać ponad 110, to na serio jest za dużo na zabudowany.
A ten koleś o którym była mowa jechał pewnie jakoś masakrycznie dużo bo na dwujezdniowych nawet w zabudowanym zazwyczaj jest ograniczenie 70 albo 80
O ile uważam, że chamstwem jest łapanie kierowców którzy na pustej wylotówce jadą 70 to już 100 jest według mnie jak najbardziej naganne. Zobaczcie sobie jaka jest różnica w drodze hamowania.
_________________ Szczęśliwy posiadacz: Land Rover Freelander 2.0 TCIE L-series MY00
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sty 12, 2016 10:29 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Prawo jest i tyle. Nic nie zrobimy. Trzeba je respektować, jeśli nie chce się stracić prawka. I nie ma co narzekać. Jazda powyżej 100km/h w terenie zabudowanym jest niebezpieczna i tyle- nawet w nocy. Niech Ci wyskoczy jakiś pijany na rowerze i będzie klops.
A najlepiej, to jeździć z Yanosikiem- od kiedy go mam nie zapłaciłem żadnego mandatu.
(jak się dowiedziałem jedyne co mi zrobią to wlepią 50 zł mandatu), czy odczekać- jednak jeden dzień już wysiedzieć nie mogę.
jak Cie złapią bez prawka, to przedłużają na 6 miesięcy pytałem o to na policji z 2tyg temu. NIe wiem czy odwołanie coś zmienia, policjant mi mówił, że z automatu 6 miechów wlepią
A nie wiesz jak wygląda sprawa z prowadzienie motoroweru w takiej sytuacji?
Koledzy, stało się jak się stało i już tego raczej nie zmienię, mógę jedyne co ro mieć do siebie pretensje, jednak akurat tam gdzie poleciało mi PJ niby zabudowany, a droga mega prosta, mega szeroka, z domami po obu stronach co jakiś czas.
I naprawde nie wierzę że są osoby które nie przekraczają prędkości...chociażby przy wyprzedzaniu- a ja taki manewr skończyłem nim mnie zaczął mierzyć. No nic, poczekamy...
Sami święci tu na forum a na drodze jakoś to inaczej wygląda pomijam fakt gównianej jakości tych radarów i dokładności samego pomiaru, można to sobie w buty włożyć a jakiś pajac zatwierdza te urządzenia
Daniello motorower to pojazd mechaniczny, więc raczej też nie można
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
Markzo ja się przyznaje, że zdarzało mi się nawet ponad 100 jeździć w 'terenie zabudowanym' (jeszcze przed reformą ). Ale nie nazywajmy stodoły oddalonej o 100m od drogi terenem zabudowanym
A co do 3 pasmówki w mieście... Uwierzcie, że nie wszędzie na takich drogach jest więcej jak 50.
Sknerko - co do licznika to fabrycznie w R też mi przekłamuje po 6-8 km/h (w zależności od kół) ale np u taty w Vectrze czy w mojej astrze poprzedniej licznik działał co do kilometra. Nie bronię nikogo, bo 130 po mieście to przeginka (nawet na tej 3 pasmówce) ale nie róbmy z kogoś kto jedzie 102 km/h na takiej drodze mordercy Ten przywilej zostawmy tym co po pijaku za kółko wsiadają.
Markzo, ale wstrzymali uprawnienia kategorii B . A nie dali zakaz prowadzenia pojazdów mechanicznych motorower do 50 cm3 można przeciez prowadzić bez uprawnień... Zgadza sie?
Markzo, ale wstrzymali uprawnienia kategorii B . A nie dali zakaz prowadzenia pojazdów mechanicznych motorower do 50 cm3 można przeciez prowadzić bez uprawnień... Zgadza sie?
nie mam pojęcia jak to wygląda w praktyce, dobrze, jakby było tak jak mówisz
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
Tak jak Markzo, pisze wydaje mi się, że zabranie prawka w tym wypadku skutkuje zakazem prowadzenia pojazdów mechanicznych bez znaczenia czy to jest samochód osobowy, kombajn, trolejbus czy motorower.
ale nie róbmy z kogoś kto jedzie 102 km/h na takiej drodze mordercy
Nic takiego nie powiedziałem, ktoś kto jedzie 102 po wsi ma na liczniku 110 w przeważającej większości aut i na pewno w każdym z rodziny Rover (oprócz takich co maja drastycznie niefabryczne koła) a to jest dużo i mnie też zdarzyło się zapier....lać przez wiochę ale było to naprawdę bardzo dawno i już wiele lat jak wjeżdżam za białą tablice to najwyżej z 30km/h za szybko (licznikowe).
Za to leciałem na autostradzie 200 ponad i to już by się kwalifikowało lecz było to 2 razy i 8 lat temu i świętego z siebie nie robię.
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
sknerko to nie było konkretnie do Ciebie tylko do ogółu, bo większość ma zapędy jaki to ja jestem świetny kierowca, zawsze zgodnie z przepisami a tych co faktycznie jadą 50 to można na palcach 1 ręki policzyć.
daniello Ty piracie
Tak patrząc na google mapsa i street view pewnie sam był koło 90 jechał.
a tych co faktycznie jadą 50 to można na palcach 1 ręki policzyć.
Teren zabudowany Stęszew i fotoradar, 60 na znaku jadących 50 i mniej na 100 aut jakieś 95......
MG TF 160 srebrny pocisk
to nie chciałbym być pieszym na tym wąskim chodniku...
[ Dodano: Wto Sty 12, 2016 21:02 ]
postawcie się w miejscu tamtejszych mieszkańców
jak jestem u teścia na wsi to szlak człowieka trafia jak się idzie po wąskim chodniku a z boku cię mijają gogusie 80-100km/h "bo przecież to tylko kilka domów w lesie to zabudowany się nie liczy"
_________________ Szczęśliwy posiadacz: Land Rover Freelander 2.0 TCIE L-series MY00
Ostatnio zmieniony przez badger Wto Sty 12, 2016 21:03, w całości zmieniany 1 raz
MG TF 160 srebrny pocisk
to nie chciałbym być pieszym na tym wąskim chodniku...
[ Dodano: Wto Sty 12, 2016 21:02 ]
postawcie się w miejscu tamtejszych mieszkańców
jak jestem u teścia na wsi to szlak człowieka trafia jak się idzie po wąskim chodniku a z boku cię mijają gogusie 80-100km/h "bo przecież to tylko kilka domów w lesie to zabudowany się nie liczy"
Jak już tak bronisz tych pieszych to jeszcze naucz ludzi żeby nosili jakieś odblaski na tych wsiach , a nie czarne kurtki i jeszcze pod wpływem idzie. To kto na tego pieszego wydaje wyrok? Ja jadac po równej drodze 100km/h przy ograniczeniu 50km/h czy on? Idac po zmroku ubrany na czarno i na#$%^&@#$ny zataczając się z chodnika i schodząc na MOJA droge?
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum