Testowałem to na innych zegarach i jest jeden problem przy zdejmowaniu. Jak tą cholerę zdjąć? Jedynie co mi się udało to ułamałem igłę. Dobrze że mam jedne do nauki.
_________________ A driver don't pick the car. The car'll pick the driver.
It's a mystical bond between man and machine...
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lip 04, 2013 22:34 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
http://www.roverki.pl/zro...-rover-600.html
Cytat:
"- wskazówki obracają się na pręciku w polu magnetycznym - można je łatwo uszkodzić
- można wyrwać cały pręcik, na którym jest zamontowana wskazówka
- można zmienić długość pręcika przez częściowe jego wyrwanie nawet o tym nie wiedząc
- można ułamać pręcik gdyż oryginalne wskazówki mocno siedzą"
Obrotomierz wyszedł razem z pręcikiem a prędkościomierz normalnie. To za duże ryzyko żeby ściągać je.
[ Dodano: Pią Lip 19, 2013 11:18 ]
Sprawa załatwiona, wskazówka skalibrowana. Niestety ni stąd ni zowąd pojawił się kolejny problem. Po odpaleniu obrotomierz i prędkościomierz nie chcą wzbić się do góry. Trzeba puknąć w zegarki aby ruszyły. Mam jakiś felerny egzemplarz
[ Dodano: Wto Kwi 29, 2014 22:53 ]
Ostatnio nudziło mi się i zrobiłem niebieskie LEDy. Wszystko fajnie wyszło, ale niestety zepsułem na nowo wskaźnik temperatury. Niby ustawiłem go prawidłowo gdy miał 90 st, ale problemik pozostał taki, że tą temperature potrafi mi wskazać nawet po 3 minutach jazdy (oczywiście od zimnego startu). Chyba będzie trzeba już nowy wskaźnik podać.
A, i jeszcze chyba drugi za dużo paliwa mi teraz wskazuje. Zalałem do pełna i czekam aż stanę w trasie
A tutaj prezentacja nowego kolorku:
Szczerze nie życzę nikomu takich problemów. Muszę kupić kolejny egzemplarz i zrobić swapa Niedługo dorzucam do tego potencjometr i pokrętła daję w ten sam kolor.
Moje ostatnie hasło przewodnie do wszystkiego: "I ledami to!"
Przed zdjęciem wskazówek przydało by się zablokować jakoś część ruchomą ponieważ jak ściągnęli byście blokadę wskazówki to wskazówka pójdzie jeszcze w dół, porównując do zegarka na ok godzinę 6
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum