Jest słabo spasowany lewy przód i kosztuje 1/2 wartości...
Poducha pasażera trochę odstaje...
Jak umiesz realnie ocenić wkład i chcesz przy nim dłubać, to się opłaca...
Pytanie jest następujące...
Czy Pan handlarz kupił z rozwalonym silnikiem, rozłożył i po taniości naprawił czy był uderzony i go składał?
Jak dla mnie to przystanek nie był, bo by mu się za taką $$$ nie opłacało go robić...
Do sprawdzenia dosłownie wszystko za taką cenę
Pozdrawiam,
Vig
_________________ Samochód wybiera się sercem, a nie rozumem
Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Lut 2016 Posty: 170 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Sro Lut 17, 2016 20:27
Po rozmowie z właścicielem zrezygnowałem. Zapytałem czy miał jakieś poważne stłuczki, czy byl szpachlowany I lakierowany, że jak przyjadę to z miernikiem lakieru, czy przebieg nie kręcony bo sam siedzę w tym fachu to wiem ze w mg przebieg tylko w liczniku zapisany. I w tym momencie dostałem odpowiedź - ogłoszenie już nieaktualne Po czym dwa dni stało jeszcze na necie. Dzwoniąc z innego numeru nadal było aktualne.
Także pytanie inne: jak wygląda kultura pracy 2.0 idt? Jest głośno w aucie przy prędkości 110km/h? Można wtedy spokojnie rozmawiac? Czy lepsza okaże się benzyna 2.5 ?
Po rozmowie z właścicielem zrezygnowałem. Zapytałem czy miał jakieś poważne stłuczki, czy byl szpachlowany I lakierowany, że jak przyjadę to z miernikiem lakieru, czy przebieg nie kręcony bo sam siedzę w tym fachu to wiem ze w mg przebieg tylko w liczniku zapisany. I w tym momencie dostałem odpowiedź - ogłoszenie już nieaktualne Po czym dwa dni stało jeszcze na necie. Dzwoniąc z innego numeru nadal było aktualne.
a kolego czego się spodziewałeś po takiej cenie ? ideał , tylko brać za ładnego MG trzeba dać grubo ponad 10 tyś zł
Wysłany: Pią Lut 19, 2016 18:05
Ja nie boje się bitych aut bo lubię sam przy nich pogrzebać, ale jeżeli było bite to niektórzy uczciwi na prośbę udostępniają zdjecia wypadku.
[ Dodano: Pią Lut 19, 2016 18:05 ]
Mam kilka pytań póki pamiętam:
2.0 iDT mają dwumase czy nie?
2.5 v6 przeczytałem że mają dwumase, ale jeszcze tego silnika nigdy nie oglądałem.
Czy po tych forum owych modyfikacjach dwulitrowych diesle silniki paliły mniej czy zwiększało sie zużycie?
Wysłany: Pią Lut 19, 2016 20:13
Vigoslaw,
Dziękuję za profesjonalne wytłumaczenie, ale mam jedną wątpliwość a mianowicie http://www.allegro.pl/Sho...item=5071446294 na tej aukcji sprzedają dwumase do tego silnika do mg zs.
Z tego co kojarzę, to ZS przedlift nie miał... a ZS polifta z tym silnikiem dawno nie widziałem...
Co do aukcji, to jest to jedyna aukcja dwumasy, bez danych katalogowych, więc dla mnie mało wiarygodna, bo opis może zrobić zawsze
Wg katalogu LUK-a, to nie występuje
Pozdrawiam,
Vig
_________________ Samochód wybiera się sercem, a nie rozumem
Jeżeli ktos bedzie mocno zainteresowany tym z GK, to moge podjechac i go obejrzec, bo mam rzut kamieniem i chyba nawet kojarze, gdzie to podworko
Nie ma co sie podniecac zdjeciami, bo to tylko zdjecia. Poduszki w ZS- nie leza idealnie u pasazera, wiec to o niczym nie swiadczy.
W ZS powyzej 120 nie bedzie mega cicho, ani w dieslu ani w benzynie, bo bardziej to powietrze szumi. W dieslu dochodzi klekot silnika. Tylko cicho, to pojecie wzgledne.
Ja swojego wyciszylem przy okazji obkelajania boczkow i jest ciszej , ale nie mega cicho.
Realnie diesel pali kolo 6,5-7,5 miasto( wawa i okolice, wiec korki.)
Benzyna 9,5-10,5 na tych samych krotkich odcinkach ok. 12-14 km.
W trasie moj rekord w ZS to chyba 7,7/100km, w gore przy szybkiej MGkowej jezdzie to 8,5-9
Diesel rekord min to ciut ponizej 6, a w gore pod 10 krotka skrzynia i szybko konczace sie obroty, robia swoje
Ja swojego ZSa bede wystawial na sprzedaz.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum