Wysłany: Czw Mar 17, 2016 16:19 [R25] Brak długich świateł
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 2000
Witam, szukałem trochę na forum, ale nie mogłem znaleźć podobnego tematu, nie dawno wymieniałem jedną z przednich lamp w moim R 25, po podłączeniu i sprawdzeniu działania wszystko wydawało się okej, ale jeszcze tego samego dnia padły mi długie światła w obu lampach, sprawdzałem bezpieczniki pod maską i pod kierownicą i wszystko jest okej, wymieniałem przełącznik przy kierownicy, oraz sprawdzałem i wymieniałem żarówki, dodam, że gdy próbuje uruchomić długie światła to charakterystyczna niebieska lampka od nich świeci się na zegarach, a światła się nie świecą, proszę o rade, bo ja już nie mam pomysłów co z tym może być nie tak. Czy wina, może leżeć w nowej lampie? niestety nie mam możliwości podłączenia starej lampy
[ Dodano: Czw Mar 17, 2016 16:19 ]
To znowu ja, wyczytałem na innych forach, że istnieje coś takiego jak przekaźnik, który wyłącza światła mijania w momencie włączenie świateł drogowych, a dodam, że po włączeniu świateł drogowych nic się nie dzieje, ani nie włączają się drogowe, ani nie wyłączają mijania, czy to może być tego przyczyną? gdzie tego przekaźnika szukać? w książce serwisowej mam opis tylko od czego, który bezpiecznik jest, przekaźników nie mam opisanych
Ostatnio zmieniony przez janek2493 Wto Mar 15, 2016 20:49, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Mar 17, 2016 16:19 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Gdybym cokolwiek rozumiał z tych schematów, problem był by pewnie rozwiązany, interesuje mnie tylko czy w ogóle istnieje ten przekaźnik od świateł i gdzie go szukać jak coś
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum