Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 Rok produkcji: 1998
Witam, mam pewien problem ze swoją Dumą Albionu
Od początku: Wczoraj rano gdy odpaliłem roverka po zapaleniu świateł i włączeniu nawiewu nagle zgasł. Nie gasł później tylko aby na samych swiatłach.
A dziś po odpaleniu i przejechaniu kilku metrów włączyłem światła i zgasł. Już nie zapalił. Kręci rozrusznik, bezpieczniki ok, nie ma iskry na swiecach, dmuchawa ledwo działa, radio miga, światła nie działają wcale. Co ciekawe po wyjęciu kluczyka i załączeniu świateł zapalają się kontrolki od ciśnienia oleju i ładowania. Na sam koniec nawet wskaźnik temperatury skoczył na max. Czy to zwarcie gdzieś na instalacji? Jak i gdzie szukać przyczyny?
SPAMU¦
Wysłany: Pon Kwi 04, 2016 19:29 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Aku dobry, kabel ok, podpięty pod inne auto nadal nie działa. Immo odpięte całkowicie. Nie ma prądu na budzie... Czy to może być zwarcie na rozruszniku lub alternatorze?
Ostatnio zmieniony przez mictlan Wto Kwi 05, 2016 09:07, w całości zmieniany 1 raz
Widziałem kiedyś podobny przypadek w Peugeot 306 i tam niestety ECU padło zupełnie. Też wszystko się jakby sprzęgło ze sobą i od świateł zapalały się kontrolki oleju itp...
Komputer nie jest ciężko dostać, ale u nas nie jest tak, że przez immo nie wystarczy prosta podmiana?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum