Wysłany: Sro Mar 30, 2016 15:01 [Rover75] sprezyny
Typ: CDTi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2005
wlasnie dzis strzelila mi sprezyna z przodu.Dobrze ze przy garazu,musialem ja obciac bo koncowka wcisnela sie w opone.Mam sprezyne w garazu,ale kolor jej jest niebiesko-bialy,a na samochodzie mam niebiesko-zielona.Chyba nie bardzo moge ja wymienic na ta cala? Moze ktos ma potrzebny mi kolor w zamian za niebiesko-biala? Chetnie sie zamienie.Albo gdzie mozna kupic niebiesko-zielona,albo pare nowych pasujacych. Znalazlem to:http://www.iparts.pl/czesc/sprezyna-zawieszenia-lesjfors-4075730,rover,75-rj-1999-02-2005-05,2-0-cdt-115km,95-3989-10463-100113-0-175-4075730.html.Ktos to montowal? Nie jest za nisko czy za twardo? Wolal bym jednak jedna niebiesko-zielona
SPAMU¦
Wysłany: Sro Mar 30, 2016 15:01 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
ja mam u siebie w garażu 2 sztuki sprężyn kolor ziolono- białe ! tutaj masz fotki jak wyglądają i jak samochód wyglądał na nich!https://forum.roverki.eu/viewtopic.php?p=890297#890297
Jeśli chodzi o zmianę sprężyn - to raczej bezpieczniej jest parami je wymieniać niż pojedynczo!
Wyszukalem,obczytalem,porownalem i zamowilem wg.koloru i specyfikacji. Zamowione
[ Dodano: Pon Kwi 04, 2016 17:20 ]
Sprezynki doszly.Czy poradze sobie sam z wymiana przy garazu? Sciagacz juz zaletwilem.Na co zwrocic uwage,co mnie moze zaskoczyc,z czym moze byc ciezko,jakie narzedzia mam przygotowac i ile czasu bede potrzebowal na dwie strony? Moze jakies wskazowki,nie moge rozbebeszyc auta przed garazem i zostawic tak na noc.Jesli ciezka sprawa,biore pod uwage oddanie do warsztatu
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Bardzo mi się ta oferta podoba.
Wczoraj odkryłem, że strzeliła mi na samym dole przednia sprężyna.
Doczytałem na jakimś forum mechaników, że firma NK-SBS ma opinię dobrego, taniego zamiennika.
Może warto zaryzykować taki komplecik ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum