Jeszcze się nie zabrałem, dziś przyszły tuleje
i klucz udarowy
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Witam wszystkich.
Mam takie pytanie ostatnio wymieniałem lewą i prawą tuleje tylnego wahacza wzdłóżnego (te które wchodzą w próg).
Przed odkreceniem srób mocujących zaznaczyłem punkty tak zeby przykrecić tak samo w tym samym polożeniu.
Czy po wymianie tych tulei teraz musze jechac na ustawienie kontów kół i zbieżnośc ,ja sadze ze tak ale chciał bym sie upewnic.
Jak pojedziesz do dobrego fachowca od tej roboty to tylko na dobre autu wyjdzie, a tak to może będzie dobrze może nie
[ Dodano: Sro Kwi 13, 2016 16:14 ] sknerko fajny zestaw tulejek Zastanawiałem się ostatnio czy te malutkie łączniki na wahaczach mogą się psuć?? Wymieniał ktoś je Na oko to moje wyglądają jak by były od nowości ale niby nic nie słychać
sknerko, też ten klucz kupiłem, aż chce się koła wymieniać
A dokręcasz też tym kluczem? bo mnie postraszyli że on ma taki power że może fela pęknąć.
cin1391 napisał/a:
A powiedz mi, czemu wymieniasz te tuleje? Masz jakieś objawy, czy tak po prostu?
Wymieniam bo delikatnie uszkodziłem tą górna "pływającą" i jak podszkoliłem się w temacie to już wiem że ona już ledwo zipie choć nie puka jeszcze. Przypadkiem natknąłem się na ten zestaw tulei i sobie pomyślałem że za ten hajs wszystkie wymienię jak już rozbieram bo cena kosmiczna nie jest.
Mam tak jak tu https://www.youtube.com/watch?v=Myn_PuU-VwM tylko u mnie jeszcze nie puka
[ Dodano: Sro Kwi 13, 2016 19:12 ]
longer86 napisał/a:
i łączniki, razem z gumami stabilizatora.
To jeszcze sie trzyma kupy u mnie
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Pomógł: 6 razy Dołączył: 25 Mar 2013 Posty: 370 Skąd: Częstochowa
Wysłany: Pon Kwi 25, 2016 15:57
zajcev napisał/a:
a jakies zmyslne chwyty koledzy macie moze na odkrecenie tych 3ch srub mocowania wachacza?? mam tak fest zapieczone ze po godzinie walki odpuscilem, bo balem sie skiepscic srube
''
Ja osobiście założyłem klucz koniecznie sześciokątny, bo 12-kątny mi przeskakiwał, na kluczu (typu łamak) z przedłużką taką 15cm, podłożyłem drewniany klocek i delikatnie opuściłem auto na lewarku, aby opierało się na tym kluczu (a dół klucza na klocku), potem około metrowym ramieniem powoli poszarpując luzowałem o pół obrotu, podnosiłem auto i odkręcałem do końca grzechotką. U mnie poszło pięknie, a jakby ktoś szukał nowych śrub to w ASO BMW mają je po 13zł pasują od E46
Witam!
Podłączę się do tematu tulei...kupiłem ten sam zestaw co sknerko i jutro ma przyjśc...ale dopiero teraz zwróciłem uwagę że tuleja nr 2 nie ma tego kołnierza o którym pisze apples...czy to ma duże znaczenie czy nie?
Wysłany: Sob Lut 04, 2017 11:57 [R75] Tuleja tylnego wahacza
Witam. Odświeżę temat. W tylnym prawym kole coś skrzypi gdy ktoś wsiada z tyłu lub na nierównościach, jakby blacha o blachę. Pojechałem na stację diagnostyczną i majster stwierdził że to wina tuleji pływającej, (nr 3 na rysunku który widziałem na pierwszej stronie). Czy to możliwe że objawem jej zużycia może być skrzypienie?
Panowie, potrzebuję Pilnie pomocy w doborze gum do zawieszenia na tył.
Kupiłem używane wahacze poprzeczne pod sprężyny i wiem, że muszę tuleje wymienić. Jaką polecacie i czy trzeba ją wprasowywać? Na tym wahaczu są jeszcze dwa miejsca ze śrubami (ja na załączonym foto). Co w te miejsca ma iść?
I jeszcze pytanie co przy okazji wymienić? Czytałem coś o pływających tulejach i o jakiś z kołnierzem.
Proszę pomóżcie podając linki do odłoszeń, aukcji lub nr katalogowe.
W piątek oddaję do mechanika i chciałbym by za jednym rozkręcaniem zrobił co konieczne.
Z góry dziękuję. Pilne
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum