Wysłany: Sob Kwi 23, 2016 16:39 [214Si] Wyciek diagnoza.
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1997
I znowu następny problem, dzisiaj zauważyłem jakiś wyciek spod prawego przedniego koła nie jest to na pewno płyn hamulcowy, więc co może być innego? Dodam że pada lewy przegub stuka i piszczy.
Ostatnio zmieniony przez Sk133 Nie Kwi 24, 2016 10:33, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Kwi 23, 2016 16:39 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Sk133, po prostu zobacz czy masz pękniętą osłonę przegubu. Nie wygląda to na smar z przegubu. Ponadto najwięcej powinno go być kole, a nie na nadkolu.
Lepiej zobacz czy to nie jest płyn od wspomagania, bo zdjęcie masz prawego przedniego koła, a nie lewego jak piszesz więc....
Albo płyn spryskiwaczy.
Osłona jest pęknięta, to na pewno i jutro przegub będzie wymieniony.
A co do tego wycieku to macie rację, płynu ubywa kapie po tej belce przy zderzaku, węże się pocą, po odpaleniu pompa wyje (myślałem że to pompa wody).
W takim razie co zrobić ? Pompa wadliwa? Wąż pęknięty?
Płyn (Dexron II) wymieniany był w listopadzie (według instrukcji z forum) przy okazji wszystkie opaski ślimakowe na węże też.
Osłonę przegubu mogę polecić Spidana. Kosztowała mnie 26zł w motoryzacyjnym.
Płynu do wspomagania MOTUL MULTI ATF +4 DEXRON III zostało mi z pół litra i oddam za darmo (ewentualnie koszt przesyłki). Musisz odessać stary, zalać nowy i poprawnie odpowietrzyć.
Jeśli dalej będzie się odzywać pompa to raczej nadchodzi jej kres. Oczywiście wyciek musisz zlikwidować. Spocone, zakute węże do wymiany.
Mam inny od znajomego za grosze, bo obecny przegub był kiedyś spawany i coś z tym nie do końca wyszło dobrze.
NoPE napisał/a:
Oczywiście wyciek musisz zlikwidować.
Najmocniej spocony jest jeden z węży które wychodzą ze zbiorniczka. Jutro go wymienię i zobaczę jaki będzie efekt. Średnica 16mm będzie pasować?
Dodam że płyn do wspomagania jest marki venol. Jak jest zły to wymienię na ten co NoPE polecił.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum