Wysłany: Pon Maj 09, 2016 19:23 Rover 45 - proszę o opinie.
Witam.
Poszukuje Rovera 45, koniecznie w Dieslu i nadwoziu Sedan.
Posiadamy jedną 45 w rodzinie w Dieslu i przez 8 lat nic szczególnego się z nim nie działo.
Miałem także niedługi czas 45 w benzynie + gaz, niestety brat mi ją rozwalił, ale szczerze mówiąc dużo przyjemniej jeździło się Dieslem.
Zastanawiałem się nad samochodem jednego z forumowiczów ( Alexi ) jednak drugi kierowca nie wypalił, odległość spora ( prawie 800km w jedną strone ), no i w ostatnim rozrachunku podniesiona cena za samochód zmusiła mnie do zrezygnowania z tej opcji.
To co wpadło mi w oko, może ktoś oglądał, bądź mógł się wypowiedzieć na temat tego egzemplarza:
Ogólnie z opisu nic nie wynika, facet z tego co widzę zajmuje się koloryzowaniem opisów więc nie wiadomo czego się spodziewać.
Za zewnątrz bardzo ładnie się prezentuje.
Przebieg "duży" w stosunku do tego co widnieje w resztach ogłoszeń, jednak mam świadomość, że egzemplarze z przedziału 180-220tyś km trzeba brać z przymrużeniem oka.
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez Excalibue Sob Maj 14, 2016 13:17, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pon Maj 09, 2016 19:23 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Wto Maj 10, 2016 13:52
https://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=14624 popraw temat zgodnie z regulaminem dostępnym pod tym linkiem poza tym rozmawiałem kiedyś z właścicielem ale nie o jego aucie, wiem że ma nowe (no już kilki letnie) turbo i pare innych rzeczy powymieniane, np zawieszenie ma obniżone choc może przy tych oponach na zdjęciu (ale balon O_O) tego zbytnio nie widac . Ogólnie jak z każdym autem nie ważne czy forumowe czy nie, nic nie zastąpi porządnych organoleptycznych oględzin
Na główny cel powraca ponownie samochód Alexiego.
Gdyby to była bliższa odległość nawet bym się nie zastanawiał, tylko wsiadł i pojechał.
Mój mechanik rozmawiał ze sprzedającym, facet wydawał się szczery, jednak nic nie zastąpi opinii osoby trzeciej.
Brzydki, zły, szczery tak naprawdę osobiście z forum chyba nikt poza mielonym i pelsonem nie jeździł moim autem chyba, że jest ktoś z Koszalina kto w Twoim imieniu by do mnie podjechał auto opatrzył
_________________ 0-100 km/h - 8,25 sec!
'Nie pałuj gdy silnik Twój zimny jest'
Dobra, raz się żyje.
W Czwartek wypada święto, więc myślę, że z rańca bylibyśmy w Koszalinie i mam nadzieje, że przejmę pałeczkę i zostanę nowym właścicielem : )
No właśnie wracając roverkirm od razu na zlot, to jest dobry pomysł
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Właśnie wróciliśmy z prawie 1700km trasy, niewyspani, zmęczeni ale za to nie z pustymi rękoma : )
Stałem się nowym właścicielem Rovera Alexiego, będzię to już trzecia 45 w rodzinie.
Ogólnie niech żałują Ci, którzy się zastanawiali
Nie jest bez wad, parę drobnych rzeczy jest do naprawienia, jednak w ogólnym rozrachunku samochód bardzo zadbany i widać, że od sympatyka marki ( ciężko było mu się z nim rozstać : ) )
W dodatku po kupnie dostałem szereg gratisów małych i dużych na dobry start.
Ogólnie zostawię go bez większych modyfikacji, na zamontowanie czekają już fotele z MG, oczywiście w tej lepszej wersji bez kratek po środku, dobry subwoofer do uzupełnienia przednich głośników, jednostka sterująca multimediami na bazie tabletu oraz proszą się 17" "szprychy" z MG ( przedliftowe ), do tego obniżonego zawieszenia.
No, może jeszcze dodam spojler na tylną klapę ten mniejszy ( nie parapet ) ze słabszych wersji silnikowych, by dodać nieco zadziorności tyłowi, który średnio pasuje do charakterystycznego przodu.
Aa, i koniecznie zmiana końcówki tłumnika, na prostą bo w tej postaci bardzo to średnio wygląda.
Żadnych wioch patentów, myślę, że tyle mu wystarczy.
Kurde jeszcze nie spłaciłem tego radia ! Ostatnia rata mi została ... Co do tłumika to diagnosta dureń się przyczepił i musiałem zmienić Koniecznie zrób zdjęcia jak już coś wymodzisz jestem ciekaw tego na co sam chyba nie miałem odwagi
_________________ 0-100 km/h - 8,25 sec!
'Nie pałuj gdy silnik Twój zimny jest'
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum