Wysłany: Wto Maj 10, 2016 08:48 [214Si] Pęknięta skrzynia biegów
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1997
Witam, jako że jest to mój pierwszy post (chodź forum obserwuje od jakiegoś czasu) to prosiłbym o ewentualne poprawki, ruszając wczoraj samochodem dość dynamicznie uderzyłem w jakiś kamień, sytuacja była by normalną gdyby nie fakt że opadła mi dźwignia od sprzęgła, zauważyłem też że "nie mam biegów" po holowaniu samochodu do domu i dokładnym obejrzeniu skrzyni okazało się że jest ona pęknięta! Czy jest możliwość spawania tego typu rzeczy? Czy jest to opłacalne? I przede wszystkim czy kupować drugą skrzynię czy samą obudowę? Spotkał się ktoś z was z tego typu wypadkiem?
SPAMU¦
Wysłany: Wto Maj 10, 2016 08:48 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
W takim razie czy istnieje możliwość włożenia innej skrzyni niż tak r65? bo jeśli za x kilometrów ma mi się ona po raz kolejny rozłożyć to wolę dopłacić i włożyć inną
flapjck1, eee Z r65 mialem kanta, okraglaka, cupejke, i r400 i wszystkie trzymały, poza jedną gdzie padł synchronizator
Ciekawostka
w okraglaku, jak kupiłem to skrzynia się zatarła okazało się ze była suchutka bez oleju a smigałem tak tydzień zablokowana na amen nie dało się ruszyc z miejsca, ani wbić/zbic zadnego biegu autko postało 3 dni, zalałem olej a skrzynai zaczęła dzialac jakby nigdy nic, auto sprzedałem po 2 miesiacach normalnego uzytkowania, nie hałasowała ani trochę, nowy własciciel smigal jeszcze 1,5 roku i potem sprzedał. Także nie sa te skrzynie takie złe
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum