Pomógł: 17 razy Dołączył: 14 Maj 2013 Posty: 1000 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Pon Lip 18, 2016 13:54
Sprawdź, czy nie cieknie od strony bagażnika, masz zaślepione przejście linki od otwierania maski?
Okna miałeś zamknięte?:P
Sprawdź ewentualnie podwozie, czy ruda czasem gdzieś na wylot nie przeszła.
Padzer, niedawno przeżywałem to samo. Wyciąganie całej podłogi, suszenie i szukanie "przecieku".
Powodem była uszkodzona guma, która miała zabezpieczać przejście przez ścianę grodziową przewodu od pompki sprzęgła. Warto też sprawdzić wszystkie inne otwory w grodzi, a przy okazji operacji "suszenia" (w czym może przydać się po wyjęciu podłogi też odkurzacz piorący) wyczyścić też wszystkie punkty masowe, wtyczki od czujników srs, poduszek i napinaczy.
_________________ "Mówisz, że możesz - to możesz. Mówisz, że nie możesz - to nie możesz.
Więc sobie wybierz."
Tez mi woda leciała uszczelką gdzie idzie przewód od pompki sprzęgła do grodzi silnika. Ja lałem wodę z czajnika na szybę i patrzyłem przy podłodze gdzie cieknie:)
Miałem ostatnio ten samo problem. Wyjąłem dywan z samochodu i okazało się ze woda cieknie z odpływu szyberdachu. Guma sparciała i wypadła razem z rurką do środka. Przez tą wodę miałem też problem z wypadaniem zapłonu szarpaniem, samochód nie chciał jeździć na gazie. Po wysuszeniu podłogi nic się już nie dzieje.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum