Wysłany: Pon Sie 01, 2016 08:54
Tak zrobię zamówić wszystko w s-part jutro zadzwonię do nich
Wielkie dzięki wszystkim za pomoc, oby rover po naprawie jak najdłużej jeździł
[ Dodano: Pon Sie 01, 2016 09:54 ]
Tak wygląda termostat prt do Rover 75 na ktoś pojęcie jak to zamontować bo jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić jak to ma pasować i gdzie ktora rurka idzie
Link do zdjęcia : http://fotowrzut.pl/VY3DL53SGH
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sie 01, 2016 08:54 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wyobraź sobie że to co widać na zdjęciu zamiast na podłodze leży ma chłodnicy.
Zaczynając od lewej strony ten grubszy wąż od dołu idzie na chłodnice dół, ten cienki wyżej który odchodzi od grubego idzie do zbiorniczka wyrównawcze a ten gruby od którego odchodzi cienki idzie na metalową rurkę prowadzącą do termostatu starego typu. Dwa które zostały to ten z lewej na głowice a odchodzący w prawo na chłodnice.
Tak mi się to widzi. Poszukam schematu i wkleje
Pomógł: 8 razy Dołączył: 18 Sty 2014 Posty: 287 Skąd: Polska
Wysłany: Czw Sie 04, 2016 18:41
kaneda, syfek po awarii uszczelki zostaje w układzie chłodzenia na dłuuuuugo, ja już chyba ze trzy lata jeżdże po robocie , a w zbiorniczku cały czas pojawiaja sie drobinki, metoda najlepsza to co jakiś czas wypłukać zbiorniczek wody, bo tam syf największy się zbiera.
_________________ Lubię roverki, jeszcze bardziej rowerki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum