Po wielu, BARDZO WIELU przejściach związanych z kupnem tego pojazdu, w końcu jest
Nie zagłębiając się w tą dosyć nerwową historię chciałbym się pochwalić bo uważam,że jest czym
Rover 216 Cabrio
- 1.6 122KM
- 1994
- Piękny
Auto w stanie niewiarygodnie dobrym, sam tak dbam o samochody ale rzadko udaje się coś takiego kupić, dlatego tym bardziej się cieszę
Przebieg bez znaczenia bo wszystko w tym aucie wygląda na niemal nowe, nawet fotel kierowcy - na zegarach chyba coś ok 185kkm i niech tak będzie
Dach w stanie dobrym, nie cieknie ale kilka przetarć się znajdzie. Póki co zostaje, dopiero jak pęknie to będę myślał nad nowym. Najważniejsze, że elektryka działa
Na dzień dobry dostanie komplet nowych amortyzatorów bo obecne mogą robić za bujak dla dziecka Lubi też od czasu do czasu zaświecić kontrolkę od ABSu więc i to idze do sprawdzenia.
Kupiony na nowych oponach zimowych więc czym prędzej kupiłem koła letnie - AEZ Valencia 16" + Uniroyal Rainsport 2 205/45 - założę w tym tygodniu to będą nowe zdjęcia.
A póki co voila
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sie 07, 2016 14:32 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Było w Krk na blachach RMI i w Krk zostaje - już przerejestrowane na jedyne słuszne numery - zaczynające się od KR
Gekus, powiedz mi jak Ci się jeździ na tych Jamexach? Ponieważ i tak będzie komplet nowych amortyzatorów (KYB Excel-G) to zastanawiałem się czy by go od razu nie obniżyć bo wygląda nieco śmiesznie. Dodam, że tym autem jeździ w dużej mierze moja dziewczyna, a ona potrzebuje poruszać się po mieście i czasem gdzieś zaparkować - jakiś nieduży krawężnik czasem trzeba zaatakować. Jeździ się w miarę normalnie czy jednak jest już twardo i niezbyt przyjemnie? (ja mam swoją zabawkę posadzoną na KONI Sport i jedno betonowo twarde wystarczy ) To ma pozostać możliwie normalne ale fajnie by było jakby wyglądało nieco lepiej.
Pawkaz napisał/a:
Dbaj o niego, bo kanciaki to już rzadkość na naszych drogach
Spokojnie, nigdzie nie będzie mu lepiej jak u mnie Już pierwsze lutowanie połamanych kabli w przelotce tylnej klapy mam za sobą, choć światła w bagażniku nie udało sie jeszcze odzyskać - masę przywróciłem ale na "plusie" mam od 2,7 do 10V Chciałem też ustawić przednie światła to sie okazało, że prawy jest podniesiony maksymalnie (regulacja elektryczna nie działa), a lewy jest połamany i nie da sie go w ogóle ruszyć (tu również elektryka nie działa). Nie ma też masy przy oświetleniu wewnętrznym - po otwarciu drzwi żarówka wewnątrz ledwo sie żarzy i jednocześnie gaśnie całkiem zegarek Zegarek zresztą resetuje sie sam od czasu do czasu. Wczoraj też zaczęła niewiarygodnie tłuc sie prawa szyba w drzwiach - minimalnie jej opuszczenie usuwa ten dźwięk... No cóż, urok starego samochodu Mam jeszcze sporo urlopu na ten rok wiec będę walczył z tymi małymi ale drażniącymi usterkami
usztywnianie zawiasu w kabrio skutkuje tym ze wszystko zaczyna trzeszczec, aczkolwiek wyglada rzeczywiscie duzo lepiej
co do kol: imho nie wieksze niz 15' i gumka 195/50 wyglada to bardzo dobrze, wzglednie dobrze sie prowadzi aczkolwiek trzeba sprawdzac czy nie bedzie darlo o nadkola
_________________ '99 r400 16k16 sedan JFR na czesci ( anglik ) pytac na priv
Pomógł: 5 razy Dołączył: 26 Wrz 2010 Posty: 161 Skąd: Kraków, Nowa Huta
Wysłany: Pon Sie 08, 2016 21:03
Hmm powiedziałbym, że komfort jest porównywalny do serii, z tym że przy większych "przeszkodach' amor po prostu dobija do końca, co już nie jest specjalnie przyjemne. Z krawężnikami problemu nie ma, wiadomo unikam jakichś kosmicznych, z resztą w ogóle je unikam bo nie lubię
Weź tylko poprawkę na jedną rzecz - cabrio ma dużo masywniejsze progi od reszty kantów. Na pusto raczej problemu jeszcze nie będzie z hopkami lub będzie bardzo blisko, za to jak Ci siądzie ktoś z tyłu to już będziesz tarł pewnie na każdej Stuknięcie czy przedarcie środkowym tłumikiem to będzie norma (chyba że z hondą pod maską jest jakoś inaczej)
Spoko rozwiązaniem byłoby kupić jamexy na przód, a na tył wrzucić coś od hondolota -30, czy -40 też, bo jamexy z tyłu siadają sporo niżej (u mnie 55-60mm od serii)
Ogólnie był taki okres w użytkowaniu mojego już na jamexach, że śmigałem dzień w dzień w przeróżne zakątki Krakowa i generalnie problemu z poruszaniem się nie było
Bardzo ładne autko, mam nadzieje, że te Jamexy sprawdzą się u Ciebie lepiej niż u mnie w 214 bo to był dramat, na początku było fajnie.. później amorki trafił szlak. Miało być -40 a było około -60mm i to chyba zbyt wiele jak na seryjny amortyzator.. Mimo wszystko powodzenia i dbaj o niego bo na zdjęciach się prezentuje naprawdę bardzo ładnie
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Zawieszenie czeka na montaż No i są krakowskie blachy
Felgi i opony jeszcze nie złożone ale już niebawem będzie komplet na aucie więc będę się chwalił
[ Dodano: Pon Sie 22, 2016 22:37 ]
Kto mi wytłumaczy dlaczego to forum jest tak durne, że na siłę skleja 2 posty w jeden i wrzuca najnowszy załącznik na samą górę rozwalając przy tym absolutnie wszystko?! Dramat...
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
prebenny, na kilku forach jestem i to jako jedyne jest tak nieprzyjazne użytkownikowi. To samo przy wrzucaniu załączników - nie da się zmienić kolejności, trzeba dodawać od końca, żeby się ułożyły tak jak się chce... całkiem bez sensu.
Co do Jamexów to zobaczymy - wczoraj były pierwsze kilometry i jak na razie jest dobrze
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Wto Sie 23, 2016 13:42
mr_iwo, zawsze mozesz w przypadku sklejania kilku postów, poprosic kogos o up'a w temacie, czesto tak sobie pomagamy, wystarczy wejsc na SSB i poprosic wtedy sie przynajmniej nie sklejają w jeden
[ Dodano: Wto Sie 23, 2016 14:42 ] sknerko, trochę może tak ale z jakiegoś powodu wszyscy po nich cisną, jak ktoś chce obniżać to niech robi to porządnie moim zdaniem a nie tylko żeby wyglądało
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum