Moim zdaniem lepszy efekt byłby przy pomalowaniu listew bocznych w drzwiach i prograch w kolor nadwozia, felgi zostawić w fabrycznym odcieniu, który pasuje do chromowanych elementów nadwozia.
Ja niestety także uważam, że wyszlo slabo ,ale na plus ze felgi odświeżone. Niestety roverki to na tyle charakterystyczne w konstrukcji bryly nadwozia auta i wstawek ozdobnych na karoserii (chromow) ze ciezko jest cos udoskonalic , polepszyc w wygladzie. Mi osobiscie chyba jeszcze zaden model rover.a nie spodobał sie na ciemnych felgach.
Teraz jednak i w moim przypadku przyszsdl czas na dobor felg do r.25 w zwiazku z czym przewertowalem googl, galerie na roverki.pl a potem olx,a i allegro. Po wielu godzinach poszukiwan czegos co nie zrujnowalo by mi portfela doszedlem do wniosku ze kupie oryg. Alu i je odnowie.
Calkowity koszt operacji zmiany kól ocenilem na 450 zl czyli prawie tyle ile kolega zaplacil za malowanie 2 felg tj. Zakup kól z oponami letnimi 300 zl, nakretki do alu 50 zł koszt malowania 100 zl (we wlasnym zakresie of course) felgi eksperymentalnie pomaluje na biały akryl. Narazie roverek stoi na 14" felgach stalowych co uroku mu nie dodaje. Po zakonczonej operacji dodam zdjecia efektow pracy. Moze komus przypadnie do gustu calkiem tani sposób przywrocenia blasku roverkowi:)
[ Dodano: Nie Mar 27, 2016 12:54 ] Dominoz, na zdjęciu tego nie zobaczysz Najważniejsze że mi się podoba Ale pytałem się na jaki kolor pomalować, nikt mi nie odpowiedział
Jest jakaś szansa, że nie będzie obcierać przy poliftowych 17" z MG z obniżeniem od serii -35mm i roverowskiej maglownicy ?
Oponki planuje kupić 205/45, felgi już mam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum