Wysłany: Nie Wrz 18, 2016 13:57 [R25] Zgasł w trakcie jazdy
Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
Witajcie! Posiadam rovera 25 2.0 diesel z 2001 roku. Mój problem jest następujący. Tydzień temu został wymieniony filtr paliwa. Po wymianie jeździł bez zarzutów aż do wczoraj. Rano po odpaleniu, w trakcie wyjeżdżania z garażu samochód zgasł jednak odpalił normalnie. Wracając z pracy samochód po prostu zgasł w trakcie jazdy i nie chce odpalić. Co może być przyczyną?
Ostatnio zmieniony przez Arturo1234 Nie Wrz 18, 2016 15:11, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Wrz 18, 2016 13:57 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
[ Dodano: Nie Wrz 18, 2016 15:21 ]
[R25 ] popraw nazwę tematu
może zapowietrzył się układ paliwowy / ewentualnie po dociskaj po ruszaj kostki elektryczne pod pompą /
taki filtr paliwa ?
http://allegro.pl/ShowIte...ef=last-visited
na górze filtra jest taka śruba poluźnij ją i pompuj paliwo aż przez nią poleci i później dokręć - mi to pomogło
Sprawdź przekaźnik pompy paliwa u mnie to on był winny ze auto gasło w czasie jazdy w różnych momentach. Jak się okazało był za to odpowiedzialny moduł przekaźników w którym miałem zimny lut akurat na cewce od pompy paliwa.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum