Wysłany: Sob Lis 19, 2016 18:08 [R75] V6 na ciepłym silniku odpala, na zimnym nie
Typ: V6 Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
Witam. Mój Rover 75 V6 jest nietypowa usterka. Mianowicie na ciepłym silniku odpala super, a na zimnym np. po nocy jest problem z odpalaniem. Raz słychać cykanie, raz rozrusznik zakreci na pół sekundy. Myslałem że to akumulator, ale kiedy w sklepie podmieniono na nowy było to samo, a teraz myśle to coś z rozrusznikiem. Miał ktoś podobny przypadek ?
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lis 19, 2016 18:08 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
domas wiele informacji na ten temat jest już na forum np tutaj -->>
https://forum.roverki.eu/viewtopic.php?p=925024&highlight=#925024
Gdybyś się wysilił i trochę poszukał to byś sam już więcej wiedział, sprawdzałeś w ogóle już coś napięcie aku itp Albo próbowałeś go naładować
Czytałem ten temat i nie pokrywa się z moim problemem dlatego założyłem nowy. Dlaczego gdy ktoś zadaje pytanie wraz z nowym tematem co druga odpowiedz brzmi "Przeszukaj forum"
domas, a jakiej odpowiedzi oczekujesz, gdy nie znamy diagnozy? Trzeba eliminować problemy po kolei. Skoro cyka, a światła nie migają, zegary nie wariują, to jak napisał Rafalmis, pewnie rozrusznik. Sprawdź to. Jeżeli będzie ok - szukamy dalej. Ale prawdopodobnie na tym się skończy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum