Poszukaj na gryzoniu VDO Dayton (np. Eastern Europe) ... 2014/2015 to image cd, ale 2016r. to już widze że zajmują 3 DVD (cała europa) ... może pojawią się też w wersji CD.
Mnie wnerwia ta nawigacja bo ma swoje humory i coraz częściej widzę komunikat o braku płyty (ta wyjeżdża z czytnika = nie potrafi jej odczyctać)
Czas chyba na inwestycje w jakieś nowsze 2 din.
Ostatnio zmieniony przez Punx Nie Lut 07, 2016 20:55, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lut 07, 2016 20:54 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Dzisiaj znalazłem na gryzoniu mapy z rocznika 2014/2015r.
Wypaliłem na płytkę obraz, wsadziłem do mojej NAVI w bagażniku i nie było żadnego problemu. Wczytał płytkę, wybrałem mapę Polski i śmiga elegancko. Jedyny problem jest taki, że czasami czyta płytkę, czasami nie. Czasami nie chcę jej oddać, a czasami oddaje bez problemu. Urok urządzenia.
Ok pasuje i u nas odpalic ta duza navi, czy da sie ogarnac zeby navi gadala po polsku bez zmiany czytnika na ten z bmw? Ma ktos link do sprawdzonych mapek?
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
zięć ma dużą navi i jak szukałem spolszczenia to jest na necie gdzieś firma co im wysyłasz swój czytnik rovera i odsyłają spolszczony ale taniej wychodziła zmiana na BMW. Najlepiej zmienić czytnik i wyświetlacz z przodu na ten 16/9 z BMW. albo inne 2din zapodać bardziej funkcjonalne i lepiej dziaął
MG TF 160 srebrny pocisk
pytanie czy Polske ustawisz jako kraj macierzysty w aucie, w naszym nie udało się niczym tego zrobić T4 też bo chce jakąś niezidentyfikowaną płytę. Auto jest z Szwajcarii
MG TF 160 srebrny pocisk
pytanie czy Polske ustawisz jako kraj macierzysty w aucie, w naszym nie udało się niczym tego zrobić T4 też bo chce jakąś niezidentyfikowaną płytę. Auto jest z Szwajcarii
OK właśnie dostałem czytnik mapy na 2 płytach CD - tak jakby wschodnia i zachodnia europa. Cała navi ma polski soft, lektor też gada po naszemu do tego menu radia/tv/odczytów z komputera pokładowego jest po polsku. Co do samego działania navi to nic wiele na razie nie powiem, bardzo szybko łapie sygnał ale jak pojeździ tato dłużej to dopiero coś się da powiedzieć na razie jest bardzo ok
@Markzo a mógłbyś zrobić kilka fotek spolszczonych map/menu i wrzucić do tego wątku ?
Idealnie jakbyś wrzucił na YT filmik prezentujący jak gada taka navi i podlinkowal.
Ja mam spolszczone NAVI w firmie uczymy auta polskiego - koszt 1k pln - spolszczał poprzedni właściciel, przyczepić się jedynie mogę do tego ze nie wszystko jest w czystej polszczyźnie np. "za dwa sto metrów skręć w lewo" brzmi śmiesznie
Idealnie jakbyś wrzucił na YT filmik prezentujący jak gada taka navi i podlinkowal.
spoczko, nagram na dniach
Punx napisał/a:
Ja mam spolszczone NAVI w firmie uczymy auta polskiego - koszt 1k pln - spolszczał poprzedni właściciel, przyczepić się jedynie mogę do tego ze nie wszystko jest w czystej polszczyźnie np. "za dwa sto metrów skręć w lewo" brzmi śmiesznie
tutaj czasem też gada niezbyt poprawnie, ale to nie problem tutaj koszt jest duzo nizszy bo navi jest taka jak w BMW. Trzeba odblokować czytnik (przelutować kość) i mozna ładować mapy z bmw, a one co rok wychodzą nowe
Firma została wykupiona i już nie wspiera starych czytników, tylko DVD, pewnie żeby mieć najnowsze mapy trzeba by przerobić wersje DVD na CD samemu.
[ Dodano: Pon Sty 02, 2017 09:02 ]
Całkiem przyjemnie to menu wygląda, szkoda że nie ma prędkości chwilowej Ale tego to już się nigdy nie doczekam.
Orientujesz się czy ta firma przy okazji sprawdza czytnik/czyści ? U mnie raz na kilkanaście użyć GPS następuje wyplucie płyty i NAVI znika z menu, zazwyczaj wtedy gdy jest najbardziej potrzebne. Sam czyściłem głowicę lasera ale pomogło tylko na chwilę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum