Wysłany: Pią Sie 01, 2014 11:28 [STREETWISE] AMORTYZATORY TYŁ
Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2003
hej,
Czy ktoś z Was orientuje się, w tematyce amortyzatorów do SW
Znalazłem używane o oznaczeniu RPD 102950, jednak jak szukam po oznaczeniu nowych, to takie nie istnieją...
Może jest szansa dopasowania z innej kozy?
Patrzyłem na rimmerbros i też nie ma żadnych do SW
Zastanawiam się czy to nie są tylko różnice na sprężynach?
Obawiam się, że czeka mnie jedynie regeneracja...
Pozdrawiam,
V.
_________________ Samochód wybiera się sercem, a nie rozumem
SPAMU¦
Wysłany: Pią Sie 01, 2014 11:28 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Vigoslaw,
Witam. Dopadł mnie też problem wymiany amortyzatorów przednich w Streetwise Przekopałem cały internet i stwierdziłem że jest to towar nieosiagalny, można dostać tylko używki. Co prawda model ten jest produkowany ponoć w Chinach, ale części zamiennych na rynku europejskim nie ma. Ponieważ piszesz że przymierzałeś się adoptować amortyzatory z R25, prosiłbym o podzielenie się uwagami odnośnie wyników eksperymentu. Z tego co mi powiedział jeden z polskich dystrybutorów, amortyzatory Streetwise sa dłuższe do amorów R25, ale nie wiedział czy maja taki sam skok. Regeneracji starych też nikt nie chce się podjać. Będę wdzięczny za wszystkie uwagi w tym temacie. Pozdrawiam
Rozumiem z tego, że z punktu widzenia montażu zabudowa amortyzatorów przednich (kolumn MacPerson) i tylnych z R25 do streetwise jest raczej bezproblemowa. Czyli sprawa rozbija się o charakterystykę amortyzatorów. Ponieważ zawieszenie w streetwise jest podwyższone o 40 mm w stosunku do R25, więc amortyzatory streetwise powinny być twardsze od tych z R25, aby zapobiec nadmiernym przechyłom auta na zakrętach, no ale skoro nie są dostępne w handlu a jeździć trzeba, to należy z początku przetestować i opanować przerobione zawieszenie aby się nie wypakować w trakcie ostrzejszej jazdy
I kolejny raz gdybania a nikt nie powie skąd amory i sprężyny do niego żeby nie było zmiany twardości ani wysokości. Irytuje je mnie już to nikt nigdy nie wymieniał w streetwise sprężyn w Polsce?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum