Wysłany: Nie Mar 12, 2017 16:58 Rover 75 1.8T. Pytanie o chip
Witam. Chciałbym zakupić tego oto Roverka z rocznika 2003-2005. Chciałbym tylko wiedzieć na ile KM 1.8T da rade wychipować, również ile 2.5 V6 da rade i który lepiej się opłaca. Do tego małe info na temat skrzyń automatycznych w roverkach, czy wszystko z nimi jest dobrze.
SPAMU¦
Wysłany: Nie Mar 12, 2017 16:58 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jak znajdziesz kogoś kto Ci zchipuje 1.8T na oryginalnym kompie to daj znać. Nikt się nie chce za to brać, przynajmniej ja nikogo nie znalazłem. Tłumaczą się że dla jednego auta się nie opłaca.
W Wlk. Brytanii jest taki Zandf co ma w ofercie to https://www.kmaps.co.uk/mg-zt-turbo
Można jeszcze dorzucić dodatkowy komputer i zrobić go na 16x koni i 26x Nm za około 3x500+
Z 2,5kv6 to wałki do wymiany około 1200 + remap silnika. Nie wiadomo ile to da kucy i niutów.
_________________ Jeżdżę spokojnie bo nie ma czym poszaleć
Co by nie powiedzieć, 75 to jest bydle ciężkie i wielkie. Jak podziubiesz w 2.5, to będzie się odpychać przyzwoicie, ale to wciąż wolnossąca Vka w limuzynie. We wgniataniu w fotel masa samochodu robi swoje.
Te 177 koni przynajmniej w automacie dupy nie urywa. W manualu na pewno by było lepiej ale pytanie ile lepiej. Wg danych ma chyba 8.8 sekundy do 100 a to raczej nie jest wciśnięcie w fotel.
a co znaczy zwrot "jako tako odpychało"?
Dla każdego z nas będzie to trochę coś innego. Tak samo jak zwrot "wgniatało w fotel" to są zwroty jak dla mnie strasznie indywidualne i niemiarodajne. Bo dajmy na to taka moja Drakula nawet 90kmh nie wyciągnie a w lesie czy tam na polnej drodze to już kilka osób do euforycznego krzyku, wrzasku, pisku doprowadził.
Tak samo jest z eRem, niby szału nie ma ale jedzie to naprawdę bardzo przyjemnie https://youtu.be/rim4wyzKh5Q
_________________ Jeżdżę spokojnie bo nie ma czym poszaleć
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum