Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 Rok produkcji: 2003
Witam, mam pytanko odnośnie montażu halogenów, czytając na forum dowiedziałem się że trzeba kupić Przekaźnik? Ale od początku, pod zaślepka w zderzaku zobaczyłem że instalacja do halogenów jest, ponieważ z obu stron są kable, ale samego przycisku w kabinie nie ma, i tutaj moje pytanie czy wtyczka do włączania / wyłączania halogenów znajduje się? (właśnie, gdzie? ) czytałem że w Roverku 75 wtyczka ma kolor niebieski, a jak to będzie w 25? I drugie pytanko czy muszę kupować jakoś przekaźnik skoro instalacje już mam? Czy tylko kupić guzik podłączyć, o ile uda mi się znaleźć wtyczkę i ma działać?
EDIT : Wtyczkę znalazłem, była tuż obok wtyczki świateł przeciw mgielnych z tyłu, ale pytanie czy muszę kupować przekaźnik nadal aktualne.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Kwi 13, 2017 12:49 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Też będę montował halogeny (ale jako dodatek do mijania z LEDem 5W Philips 360°) i z tego co się orientowałem przekaźniki trzeba dołożyć. Po prostu sprawdź czy go masz.
http://mgrover.coffeecup.com/Fusebox.html R6
Guziki mam dwa, tak instalacje mam, owszem ale takiego (Nie wiem jak to nazwać) bezpiecznika? Pod maską nie było w tej skrzynce, ale już kupiony na szrocie, przycisk kupiony oryginalny i zamocowany o wszystko działa jak należy, także można zamknąć. Dzięki wszystkim za pomoc, Pozdro
[ Dodano: Sob Kwi 15, 2017 12:57 ]
Mam jeszcze jedno pytanko, czy w łatwy sposób da sie zrobić tak aby świeciły się same halogeny, bo aktualnie muszę wyłączyć pozycje lub światła mijania aby dopiero włączyć halogeny
aktualnie muszę wyłączyć pozycje lub światła mijania
Chyba włączyć. Jeśli masz jak piszesz to coś jest poknocone.
A czy w łatwy sposób to zależy. Zasil przycisk halogenów ze stałego źródła, sprzed łącznika zespolonego. Chcesz wykorzystać istniejącą instalację więc tutaj jest trudność, bo musisz znaleźć odpowiednie kolory przewodów w skrzynce bezpiecznikowej.
Zajrzyj do schematów w RAVE.
Zeby halogeny sie swiecily pozycje musza byc wlaczone. Tak jest w wszystkich markach.
Jezeli tak nie chcesz to po zaplonie daj prad na przekaznic i zaczna dzialac,ale wg przepisow chyba pozycje musza byc
Tak tak pozycje lub mijania muszą być WŁĄCZONE żeby włączyć halogeny, przepraszam słownik poprawił.
Ostatnio też szukałem na forum tematu związanego z montażem Angel eyes (RINGI) do rovera 25 I nie mogłem znaleźć, mógłby ktoś podrzucić link jeśli udało by się komuś znaleźć, jak to wykonać, Co potrzebnego kupić i jak to wszystko podłączyć, byłbym wdzięczny
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum