kopciak12, on był na allegro sprzedawany miesiąc temu, bodajże z płocka ogłoszenie. Albo ktoś próbuje dalej z inną lokalizacją, albo nowy właściciel znalazł wtopę w aucie i sprzedaje, stawiam na opcję 2 bo auto już w PL zarejestrowane. Cena była podobna.
Kiedy końcem czerwca rozpocząłem poszukiwania mojego eRa, to ogłoszenie już wisiało na otomotach od jakiegoś czasu, ale faktycznie wówczas sprzedającym był jakiś komis. Pewnie jest tak, jak pisze poprzednik - nowy nabywca wydał 2k za sprzęgło i pewnie coś tam jeszcze ciekawego znalazł I pewnie nie będzie chętny przyznać się co to.
Chociaż opis z deka naginany. W eRach nie było ESP i wątpię, by ten miał. Czujników parkowania przednich też nie widzę. No i płyn do spryskiwaczy się kończy
kopciak12, po pierwsze to nie jest auto z plocka o którym piszą poprzednicy... auto było wstawione w marcu (niemieckie rejestracje), stan licznika 106tys, sprzedało się po kilku dniach
moja rada jest taka, jeśli masz gotówkę jesteś na kupnie auta (lubisz diesla!!!!) to trzeba podjechać zobaczyć auto, przejechać się, pojechać na stacje diagnostyczna (np. bosch maja komputer kts wiec moga sporo sprawdzic) - jeżeli jest ok, to kupuj i nie kieruj się domysłami, ze to, tamto - bo nigdy nie kupisz
mechanika:
progi - sprawdź czy nie ma korozji progów - zwłaszcza tylna cześć
wahacze tył - wydatek ok 2k jeżeli byłyby do wymiany
stan sprężyn, amortyzatorów
tuleje, wahacze przód - części, wymiana to nie problem,
koszty tez nie są bardzo wysokie
elektronika:
tutaj toafem sprawdzić czy zgadzają się numery vin w modułach, czy zgadza się przebieg
najlepiej byłoby wykasować błędy, przejechać się i ponownie sprawdzić
silnik:
nie wiem, bo nie mam diesla, ale możne ktoś doradzi na co zwrócić uwagę
generalne, bardzo ładny model, powiedzmy "wszystko mający", bardzo rzadko takie się pojawiają, ale nie licz tez na to ze nie trzeba będzie dokładać, auto ma już ponad 10lat, zawsze coś może wyjść
hm też jestem zainteresowany tym modelem ale coś tutaj śmierdzi rozmawiałem z właścicielka ale mało wie o tym samochodzie no i ta cena jak na ten rocznik przesadzona
haszczyc, przecież to ostatni model i jeszcze premium, w/g mnie wcale nie jest wysoka
wie mało, ponieważ ma auto 6 miesięcy, przejechał ok 15tys, tez się zastawiam dlaczego tak szybko sprzedaje i po dołożeniu 2k, nie ma co gdybać, auto trzeba sprawdzić i tyle
mi mówiła że ma rok, więc mało kto sprzedaje dobry samochód po roku czasu:) dla mnie to jakaś mina, wiec odpuszczam, bo jak dla samego zderzaka premium mam przepłacać tyle pieniędzy to wolałbym kupić w UK taki zderzak kompletny z grillem za 550 funtów bo za tyle jest oferowany na ebay
[ Dodano: Sro Paź 04, 2017 19:39 ]
i trafił w ręce handlarza z Świnoujścia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum