Punx, nieistotne chyba, bo łatwo to przestawić w komputerze. Ja mam np. ustawioną ikonkę plus komunikat na ekranie komputera (seatbelts please). Ale jeżeli mnie pamięć nie myli, da się też ustawić powiadomienie dźwiękiem.
o i o to chodziło, czyli jest cos więcej niż zaświecanie ikonki a czy ten komunikat/dźwięk pojawia się dopiero po ruszeniu/osiągnieciu jakiejś prędkości ?
Przepraszam ze się tak dopytuje ale zanim poczynię inwestycje to chce wiedzieć jaki będzie efekt.
No chyba ze Marcin dorobi możliwość odczytu wartości z czujników pod androida (2din) i wtedy po kodzie z czujnika można sobie dowolny dziwek/napis podłożyć ...
Np. u mnie powyżej 140-150km/h często podwiewa maskę i mam sygnalizacje jej otwarcia, chętnie na dużym ekranie zobaczyłbym info "BEZ PANIKI! to tylko wichura"
Np. u mnie powyżej 140-150km/h często podwiewa maskę i mam sygnalizacje jej otwarcia, chętnie na dużym ekranie zobaczyłbym info "BEZ PANIKI! to tylko wichura"
to masz coś nie tak nawet przy 230km/h nie powinno być takiego komunikatu, w ciągu kilku lat raz tylko miałem taki komunikat, ale prędkość tu nie miała nic wspólnego z tym, po kilku h jazdy w deszczu woda dostała się do czujnika, trzeba było go wysuszyć i uszczelnić, jęśli maskę Ci podwiewa przy 150 to trochę niepokojące.
Ostatnio zmieniony przez zedziczek Nie Paź 22, 2017 20:44, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: Nie Paź 22, 2017 20:43
Punx napisał/a:
jest cos więcej niż zaświecanie ikonki a czy ten komunikat/dźwięk pojawia się dopiero po ruszeniu/osiągnieciu jakiejś prędkości ?
Ikonka zapala się na około 5 sek. podczas uruchamiania silnika łącznie z komunikatem w wyświetlaczu by kierowca sprawdził czy wszyscy są w zapiętych pasach. Na niektóre rynki była opcja , że ikonka gasła dopiero po zapięciu pasów.
SeniorA, ikonka pali mi się cały czas, komunikat na komputerze jest tyle, ile każde inne powiadomienie - chwilę po odpaleniu silnika, jeżeli pasy nie ą zapięte (ale czujnik mam tylko w fotelu kierowcy).
Punx, nie wiem. Musiałbyś podpiąć TOAFa, zmienić opcję i po prostu zobaczyć. Nienawidzę komunikatów dźwiękowych o pasach więc przez myśl mi nie przeszło, aby go sprawdzić.
Takie wtyczki idą do navi, modułu video ... Chcę się wpiąć w tę anteny, GPS i radiową, co to są za wtyki, jakie zakończenie powinna mieć przedłużka od 2 din? gniazdo fakra ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum