Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.5 Rok produkcji: 2003
Witam chciałbym podnieść moc trochę w swoim MG Zs v6 . Mam zalozony już filtr SIMOTA wszystko solidnie zrobione. W jaki sposób najlepszy mogę podnieść mu trochę mocy ? Wydech mapa chip czy co? Nie znam się za bardzo dlatego pytam was. Ż góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam 1
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lut 13, 2018 01:12 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
To niech zostanie jak jest. Szkoda mi pieniędzy na swapa. Wolę kupić coś nowszego. Uważam że ładować 5 tyś żeby mieć 40 koni więcej sie nie opłaca. Wolę dac 8-10 i zrobić ponad 300 koni;)
Jak to nie ? Znajomy robił e36. Kupił silnik 2.8 I uturbial sam zrobił blisko 500 km i wyszło go to 12 tyś:) a to nie 300 tylko prawie pincet;) oczywiście to był sam silnik;)
A no nie , motor w zs180 nie zniesie w serii duzo wiecej, to nie pradawny motor z BMW.
Zeby to miało rece i nogi, pasowało by zakuc motor, do tego trzeba rozebrac silnik, przy okazji, rozrzad (co nie jest takie tanie w przypadku tego silnika), nastepnie pewnie obróbka bloku pod nowe tłoki i korby, do tego pasowało by zająć sie głowicami. Teraz trzeba by to zaturbić. Turbo, IC, orurowanie, kolektory, wydech, sprzegło i strojenie. Ale pewnie o czyms zapomniałem.
Jak zrobisz to wszystko za 12 000zł to daj znac To nie jest BMW do którego chiński kit turbo kupisz za grosze na kazdym bazarze
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum