Wysłany: Pon Mar 05, 2018 20:03 [R620 sdi] Auto zmienia tor jazdy
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
Witam. Od pół borykam się z problemem i mam już dość. Auto na wszelkich pochyleniach ucieka, muszę ciągnąć kierownicę żeby wrócił na swój tor jazdy. Np. na ekspresówce gdy droga jest pochylona w lewo, muszę mocno ciągnąć kierownicę w prawo żeby auto jechało prosto. Wszystkie gumy są całe, świeżo zrobione stabilizatory. Dzisiaj podniosłem auto i zauważyłem że jak wrzucę jedynkę to kręci się tylko prawe koło, a lewe tylko powoli, i to nie zawsze. Patrząc dalej zauważyłem że ma luz w tym miejscu co wchodzi w skrzynię, a z tego co mi wiadomo to nie powinien. Skrzynia się sypła? Może zabezpieczenie spadło i się nie trzyma? Przez to może ściągać?
Dobra bo zaraz książkę napiszę. Dzięki za pomoc.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Mar 05, 2018 20:03 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Po pierwsze geometria, na pewno wpisałeś sobie odpowiednie kąty?
Po drugie hamulce, skoro twierdzisz że koła się nierówno kręcą to może być też problem z hamulcami.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum