Wysłany: Wto Mar 27, 2018 06:38 [MG ZR] Półosie/przeguby wewnętrzne
Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2004
Od samego początku mam problem w aucie z biciem kierownicy przy hamowaniu. Na (nie)szczęście znaleziono problem - uszkodzone kielichy przy półosiach, no i wywalone przeguby wewnętrzne.
W związku z tym chciałabym się dowiedzieć, czy:
- można dostać nowe półosie/przeguby wewnętrzne do ZRa?
- komplet półosi podpasuje od wersji angielskiej?
- półosie podpasują od innej wersji silnikowej?
Z góry dziękuję za pomoc
SPAMU¦
Wysłany: Wto Mar 27, 2018 06:38 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Napisałam do DRW Cars, bo chwalą się dostępnością części do rzadko spotykanych aut, byłam ciekawa czy mają piasty na przód. Więc jakby ktoś był zainteresowany tą kwestią to nie mają
Moim zdaniem żaden z tych nie będzie pasować, sprzedający raczej nie zostawiliby takiej dziury na rynku gdyby mogli ją zapełnić tylko dopisując w katalogu że pasuje jeszcze do tego
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Czw Mar 29, 2018 09:40
nanab, to możesz się zdziwić xD kupowałem sprzęgło do civica xD te same co do R taniej niz gdzie indziej xD nic nowego że części od x pasują do y a są tańsze
Sprzęgło, hamulce i zawieszenie pasuje tylko trzeba czasem pogrzebać. Dla mnie hitem były gumy drążka reakcyjnego wahaczy: komplet do Rovera 120 zł, a do Hondy CRX 40 zł poliuretanowe.
Miałem tak samo z pompką paliwa. Do roweru kosztowała połowę drożej niż do fiata, mimo że to ta sama pompka, ten sam producent i ten sam PN
Ale jednak ta pompka na różnych stronach i różnych aukcjach jest opisana albo jako rower, albo fiat czy inny opel. A w katalogu wypisane te wszystkie modele do których realnie pasuje. Z tymi przegubami nie znalazłem w żadnym katalogu żeby pasowały do r200.
nanab, to możesz się zdziwić xD kupowałem sprzęgło do civica xD te same co do R taniej niz gdzie indziej xD nic nowego że części od x pasują do y a są tańsze
Po ile było to sprzęgło? Niedługo będę się przymierzać do zakupu sprzęgła i na chwilę obecną mam na oku jakieś za 380zł
Wysłany: Pią Mar 30, 2018 08:20
flow napisał/a:
na chwilę obecną mam na oku jakieś za 380zł
no to za tyle +/- było, jakiej f-my? w ogóle Markzo ostatnio ogarnął skądś LUK-a za 300zł, nie wiem czy pasuje też do diesla ale jak widać warto szukać
Wysłany: Pią Mar 30, 2018 14:42
Markzo, ja wyciągałem z auta oem borg & beck różniło się dużo od tego "parcha" o którym mówisz kupionego nowego można to wszytsko podsumować jednym popularnym zwrotem "kiedyś to było..."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum