Niestety nie jestem w stanie pomoc.Pompka sie rozleciala w zeszlym roku i niestety reanimacja nic nie dala.W tej chwili zostal plyn ori na dopompowanie jednego MGF-a.I to tyle...
_________________ Był: MG MGF Srebrna Strzała z wałkami Piper Cross (Tesknie )
Jest: MG TF Spark i sporo do zrobienia
.Rover 75 w kolorku Cev
Panowie przepraszam za głupie pytanie ale dopiero od paru dni jestem posiadaczem MGF, o co chodzi z tym pompowaniem zawieszenia? Dodam że przy większych prędkościach przód mi myszkuje czy to ma jakiś wpływ na to pompowanie?
Prawidlowo autko powinno stać dość wysoko,powiedzmy jakies 5cm odleglosci od opony do krawędzi błotnika.Czesto sa sprzedawane egzemplarze które wręcz maja schowane kolko w nadkolu,a sprzedawca zachwala ze jest profesjonalnie obnizony
Na jazde w MGF/TF ma wpływ wiele czynnikow,koncowki,gumy,nienasmarowane kalamitki w wachaczach gornych,geometria amortyzatory oraz nawet rozmiar i ciśnienie w oponach.Wszystkie te czynniki prowadza do tego ze autko może być niestabilne.Ale jeśli masz zrobione na tiptop,odwdziecza się perfekcyjnym prowadzeniem.I powyżej 160 praktycznie każdy F czy TF myszkuje,nie były do tego projektowane.Na forach anglojęzycznych znajdziesz tematy o przebudowie przodu aby był większy docisk
.Rover 75 w kolorku Cev
Ok już kumam mniej więcej o co chodzi więc zostaje po sprawdzać resztę rzeczy o których wspomniałeś
[ Dodano: Pią Wrz 27, 2019 11:51 ]
Jeszcze jedno pytanie odnośnie pompowania...czy pompuje się amortyzatory czy coś innego bo jakoś nie potrafię sobie wyobrazić jak to działa
Pompujesz gruszki.Reszta jak amory jest trwala.Podobna zasada jak hydroactiv w cytrynach ale ciut rozny.Tyle ze masz sportowe zawieszenie z pelnym komfortem.Ktorego moge Ci pozazdroscic.Mam sportpacka i dupa....
.Rover 75 w kolorku Cev
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum