Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: 1998
Witam,
Na początek dziękuje za to forum. Śledzę je od wczoraj i już dzięki Waszym poradom udało mi się naprawić oświetlenie bagażnika. Blaszka w zamku.
Ale moje pytanie takie - mam auto od roku i od początku słyszę na pewno z przodu i chyba od prawej strony jakby tarcie, chrobotanie, tak jakby jechać rowerem (tym dwukołowym) bez opony na samej feldze po asfalcie lub piachu lub tez po szynie kolejowej. Odgłos ten jest słyszalny tylko i wyłącznie przy 60km/h później przy 80km/h i przy 100km/h. Dodam, że nie wpływa szczególnie na ten odgłos branie zakrętów. Koła się nie grzeją, przeguby sprawne, końcówki wymienione.
Z góry dziękuje za sugestie.
Ostatnio zmieniony przez sTERYD Wto Lis 23, 2010 09:11, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Wto Kwi 03, 2007 10:08 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
No ja też tak myślę ale już dwóch mechaników nie zdołałem do tego przekonać. A kiedy trzeci chciał mi wmówić, że to opona to miałem ochotę ściągnąć te oponę i palnąć nią tego mechanika w łepetyne....
Tak, porywająca teorie - "jak będzie już panu mocno przeszkadzać to niech Pan przyjedzie , będziemy dalej patrzeć" - ręce mi opadły bo to JUż mi przeszkadza....rady jak z programu usterka..
Tak, porywająca teorie - "jak będzie już panu mocno przeszkadzać to niech Pan przyjedzie , będziemy dalej patrzeć" - ręce mi opadły bo to JUż mi przeszkadza....rady jak z programu usterka..
Znam takich, ktorzy proponuja sluchac glosno radia, jesli mocno halas przeszkadza - qrcze, gdzie produkuja takich mechaniorow???
Ja osobiście stawiam na łożysko, lecz cieżko mi powiedzieć gdy tego nie słyszę
To jest takie (proszę się teraz nie śmiać) gry gry gry i coraz szybciej, zanika aby przy 80 znów sobie pogrygrać i zanika i wraca przy setce znane już mi doskonale gry gry gry....czasami tak tego słucham, że przestaje słuchać żony ( to akurat może nie jest taką wadą)
[ Dodano: Wto Maj 01, 2007 9:13 pm ]
Witam,
Wczoraj wymieniłem łożyska w przednich kołach - przykre odgłosy są już tylko wspomnieniem.
W jednym które pewnie było odpowiedzialne za odgłos tarcia - były oznaki lekkiej korozji - stała tam widocznie woda.
Łożyska + robocizna = 330zł.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum