Cześć, szukałem auta za 2k do sklepu i z powrotem. Auto miało spełniać wyłącznie jedno kryterium: klimatyzacja. Kupiłem wiec Rover, bo wszyscy mówili, że „za takie pieniądze kup sobie rower”.
Dziękuje z tego miejsca za dobra radę. Mój ma skore, klimatyzacje i całkiem fajne jest, to, ze do napędu używa silnika!
Tak, w moim Roverze 416 siedzi silnik serii K, bo uwielbiam niespodzianki.
Wóz z roku 1997 i o dziwo trzyma się całkiem dobrze, ma oczywiście pare mankamentów, jak na przykład:
Zepsuty centralny zamek i urwany plastikowy zaczep przy wkładce kierowcy, zatem auto zawsze jest dostępne dla wszystkich: wsiadać i jechać, bo immo tez nie ma
Oczywiście oberwane boczki, ale do przeżycia.
A ta klimatyzacja działa pięknie, ale jak to w starych wozach coś się zawsze posypie: poszło łożysko, a tak to pięknie upchane, ze szukam litościwego mechanika, który ogarnie wymianę sprężarki.
Auto jest ogólnie ok, reszta działa, problemów z silnikiem nie ma, sprzęgło nowe działa pięknie. Pojazd ma 180k nalotu i to może się zgadzać, bo wnętrze nie wykazuje poza boczkami większego zużycia.
Czy to samochód marzeń? Nie.
Czy mam z nim związane jakiekolwiek emocje? Nie.
Czy to był przemyślany zakup? Absolutnie nie.
Przyjechałem, kupiłem, mam. Tym samym stałem się użytkownikiem Rovera 416 Si, wiec z serdecznością chce przywitać się w szanownym gronie Wikingów.
SPAMU¦
Wysłany: Wto Cze 05, 2018 20:24 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
@AndrewS, już diagnoze zweryfikowałem, jednak to alternator, a nie sprężarka, wiec usilnie szukam alternatora Co do tematu sprężarki wydawało mi się, ze taniej jest ogarnąć używana cześć, niż bawić się w naprawę, ale na szczęście złe zdiagnozowałem problem.
Edycja: problem ogarnięty, podwójna radość z samodzielnego zdiagnozowania usterki i samodzielnej naprawy:) za chwilę zabieram się do naprawy zamka centralnego.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum