Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2000
Witam, koledzy czego używacie do konserwacji dachu? w miarę przystępnego cenowo. Mam też małą dziurkę jakąś łatkę można zastosować klejoną? słyszeliście coś o tym?
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lip 11, 2018 19:42 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Do konserwacji dachu od lat używam preparatu Sonaxa,koszt około 70 PLN i starcza na dwa razy.Co do dziurek można podkleić od wewnątrz czyms nieprzemakalnym
wszystko zależy gdzie masz dziurke.Jak na standardowym miejscu gdzie dach się sklada,to nic nie pomoze.Zawsze będzie podkleinka odpadac
_________________ Był: MG MGF Srebrna Strzała z wałkami Piper Cross (Tesknie )
Jest: MG TF Spark i sporo do zrobienia
.Rover 75 w kolorku Cev
Zakupione kolego, jak to stosujesz? mycie dachu na myjni, potem wyschniecie i co nakładam i wcieram? potem nie składać dachu? nie wyjezdzać z garażu przez ileś tam godzin?
Mycie dachu reczne,zwykly szampon,etc.Wyschniecie i wtedy nakładam.Wcieram w caly dach,waro pamietac gdzie się tarlo,zreszta widać,bo nadmiar jest sygnalizowany jako biala piana.Do wyschniecia na rozlozonym dachu.Potem wolny wybor.Jazda z otwartym,zamknietym czy garaz.Szybko schnie.Po deszczu ladnie widać krople na daszku.Powloka znaczy się jest
.Rover 75 w kolorku Cev
Ostatnio zmieniony przez Malignus Pią Lip 13, 2018 22:11, w całości zmieniany 1 raz
A czym proponujecie podkleić? Gdzieś czytałem, że łatki z goretex są świetne na materiałowe dachy. Niedawno kupiłem autko i mam parę malutkich dziurek i nie wiem jak do nich podejść, żeby było dobrze
Do tego drzwi pasażera mam trochę niewyregulowane i chyba do regulacji szybę, żeby ładnie doszła. Jakieś rady?
Witaj.Zalezy gdzie masz dziure.Jesli tak jak wiekszosc na załamaniach dachu,to podklejanie nic nie da,odpadnie latka.Jesli inne miejsce to czarne latki dadza rade,plotno namiotowe,goretex i klej elastyczny lecz taki który nie robi się ciekly pod wpływem slonca.Co do regulacji drzwi i szyby do dachu Sknerko wstawil fotoporade.
Dobrze by było abys zdjecie dachu wstawil
.Rover 75 w kolorku Cev
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum