Cytryn i Gumiak musieli w tym maczać palce. Kilka postów niżej, jest typ, który !@!$#ł (wyciął)
kawałek podpory poduchy silnika, żeby uszczelnić pompę CR, bo mu się nie chciało jej wyjmować Nie mam zdjęć, ale wyobrażam sobie
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Z innej bajki. Na zdjęciu profesjonalne uszczelnienie tylnej lampy w R75 sedan wykonane w jednym z warsztatów samochodowych. Silikonik był chyba nawet antybakteryjny
Najważniejsze że został dobrany w gustownym białym kolorze pasującym do karoserii...
Silikonu było wciśnięte tyle, że wypłynął spod lampy i widać go było w szczelinie między lampą a karoserią. Sama lampa również została profilaktycznie upaprana silikonem do łazienek.
Niestety po jakimś czasie łazienkowe uszczelnienie i tak puściło a w bagażniku można było spokojnie zakładać akwarium. Za to wyczyszczenie tego później z silikonu to masakra. Uszczelka lampy była już nie do odratowania
_________________ Kontakt: 780177880 email wiadomość nadmiarowe części, gadżety i akcesoria do Rovera 75 i MG
christopher7, sylikon łazienkowy z octem na blachę kłaść...
Sam u siebie musiałem o to miejsce zadbać, ale używałem do tego takiej czarnej masy uszczelniającej, starając się rozkładać ją równiutko. Trzyma idealnie, bez strachu o rdzę.
Zapewne warsztat który to klecił reklamuje usługę jako montaż za pomocą silikonu reaktywnego
[ Dodano: Sro Gru 12, 2018 17:03 ]
Tu mamy poważnego kandydata na Paździerz roku. Niestety autor tego dzieła pozostaje nieznany A szkoda...
Przy próbie naprawy oświetlenia blendy klapy użyto sporo silikonu sanitarnego oraz kłębek drutu...
_________________ Kontakt: 780177880 email wiadomość nadmiarowe części, gadżety i akcesoria do Rovera 75 i MG
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum