Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.5 Rok produkcji: 2005
Odkąd kupiłem R75 miałem problem z akumulatorem, jak nie jeździłem padał po kilku dniach. Z pomocą kolegów z forum odkryłem że to radio kradło prąd - niefabryczny blaupunkt z navi, brało ok 0,25A. Oba plusy podłączyłem do kabla po stacyjce, radio niekodowane czyli nie przeszkadzało to za bardzo. Teraz kupiłem sobie fabryczne m3-100 Iovox kodowane niestety i przy tym rozwiązaniu za każdym razem trzeba kodować i od nowa programować . Jak podłącze "normalnie" też ciągnie 0,25A (po odłączeniu ok 0,05A) Wychodzi na to że to nie wina radia tylko coś jest nie tak w elektryce roverka, tylko co ? Oba radia podłączałem też do swojego R45 i przy pomiarach nie ujawniają żadnego "mierzalnego" poboru prądu czy radio jest podłączone czy nie miernik pokazuje 0,04A. Może ktoś miał podobny problem?
_________________ marek501
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sty 17, 2019 22:11 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 9 razy Dołączył: 08 Mar 2010 Posty: 305 Skąd: Kutno
Wysłany: Sob Sty 19, 2019 22:23
Bladego pojęcia nie mam co było w oryginale - kupiłem już z niefabrycznym blaupunktem 1 din z navi. Jedyne co mnie zastanawia to ta wtyczka (zdjęcie poniżej) przewody od niej są wplecione w ori. wiązkę tak jakby były fabryczne- do czego to jest nie mam pojęcia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum