Dziękuję za odpowiedź , jeszcze jakby ktoś opisał cala operacje wzmocnienia kolektora to by było dobrze, pozatym jak teraz po czasie działa kolektor z ta modyfikacja? Można wiedzieć? czy nie ma się czym chwalić?
Pojawił mi się duży problem z rosnącymi obrotami, ledwo da się utrzymać tę moc pod silnikiem.
Kiedyś jak byłem młody i zbyt ciekawski to rozebrałem kolektor i złożyłem go ponownie na silikonie. Po 7 latach silikon zaczął mi się wykruszać i bierze lewe powietrze - stąd pierwsze podejrzenie rosnących obrotów.
Jak radzicie to uszczelnić? Rozebrać i ponownie na silikon?
Bo myślałem też, by oddać to dla fachowca od spawania plastiku i zamknąć to raz a dobrze. Co myślicie o tym?
Alex_Tom, hehehe.... To jak przejechał tak 7 lat to nad czym się zastanawiać. A co za 7 lat będziesz robić jak zespawasz???
To już staje się pewnego rodzaju rutyną
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie wiem czy za 7 lat bedzie mi jeszcze autko służyć ale wątpię w to, że nic nie będzie przy nim do roboty.
Zaklejenie silikonem to zawsze jest jakieś prawdopodobieństwo że będzie nieszczelność lub coś wydymucha. Zresztą to taka nieprpfesjonalna metoda.
Bardziej chodzi mi o to czy ten rodzaj plastiku da się zaspawać, wtedy miałbym spokój i w razie wysokich obrotów widziałbym że muszę szukać gdzieś indziej a nie myślał, że gdzieś z tyłu może kawałek silikonu puściło.
witam, ja mam tak ze jak dodaje gazu to slychac te klepanie na zimnym ciszej a na gorącym glosniej ale tylko do dodaniu gazu i to slychac ewidentnie z jednego miejsca jak by jedna byla uszkodzona o ile to jest wogole to
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum