witam, mam naprawione Visy i jest mały problem A mianowicie silnik nie pracuje równo na biegu jalowym po dodaniu gazu, tak do 2 tyś szarpie jak by się powiedzmy dlawil, i to samo jest przy zejściu... ma ktoś jakieś pomysły?? może po komp trzeba to podpiąć i błędy pomasowac czy coś takiego????
flatron946455, a nie faluje ci na jałowym? Możliwe, że dostaje sie lewe powietrze do kolektora. Moze masz niedokręcone te VISy. Posprawdzaj równiez wszystkie rurki odmy.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
tommasino ,to nie tylko że faluja, wogole na obroty nie wchodził podawałem gazu A obroty spadały do 300, coś mu !@!$# ... przyjechał kolega z komp i jakieś błędy były skasował je i nic nie pomogło i pomyślałem że może akumulator odepne i okazalo sie ze chodzi... nie wiem co to było
Lewe powietrze najlepiej sprawdzić psikając motostartem zawierającym eter w miejsca gdzie sobie może zaciągać lewe powietrze. Czyli wszystkie łączenia za przepustnicą aż do głowic. Mi w jednym aucie nawet łapało lewe powietrze na kanale EGR na pęknięciu na głowicy.
Psikamy na pracujacym silniku - przeważnie silnik będzie się mocno dławił jak sobie zaciągnie nieszczelnością.
A z tymi silniczkami co dokładnie przerabiałeś w nich ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum