Pomógł: 36 razy Dołączył: 24 Mar 2009 Posty: 1654 Skąd: wieluń
Wysłany: Pon Mar 12, 2018 17:37
Jeśli nie używasz pieca na postoju to możesz ją odpiąć i zamiast niej podłączyć żarówkę 12v 10W, a jeśli używasz pieca na postoju to musisz kupić taką samą lub podobną niema znaczenia czy to będzie z rovera , BMW czy mercedesa, ma być pierburg od Webasto i tyle
_________________ -DIAGNOSTYKA I NAPRAWA PIECY I STEROWNIKÓW WEBASTO !
-NAPRAWA SILNIKÓW WENTYLATORA CHŁODNICY W ROVER 75
SPAMU¦
Wysłany: Pon Mar 12, 2018 17:37 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
[ Dodano: Wto Kwi 03, 2018 18:34 ]
Witam wszystkich na forum.Mam problem z połaczeniem kablowym nowej pompy webasto.Stara pompa miała kabel wychodzący z jej korpusu a nowa ma wejscie na wtyczke,która zakupilem,zas ze starej pompy wycielem wtyczke tą z czerwonymi uszczelkami.Chce to wszystko zlutowac ale boje sie ze spale pompe jak pomyle + z -,nie wiem czy brazowy kabel to + czy czarny to + i czy pompa nie bedzie chodzic z odwrotnym kierunku.
Witam zakupilem niedawno rovera 75 cdti i posiadam zamotowane webasto ale nie wiem jak go uruchomic.Mile widziane jakies podpowiedzi.Z gory dziekuje.Kazek
Pomógł: 36 razy Dołączył: 24 Mar 2009 Posty: 1654 Skąd: wieluń
Wysłany: Nie Lis 24, 2019 21:28
Kluczyk wyciągnięty że stacyjki Podłącz przewód szaro zielony do plusa na akumulatorze, wcześniej odłącz na chwilę zasilanie na piecu, piec powinien pracować cały czas gdy na szarozielonym będzie +12v,jeśli się tylko przedmucha to uszkodzony
_________________ -DIAGNOSTYKA I NAPRAWA PIECY I STEROWNIKÓW WEBASTO !
-NAPRAWA SILNIKÓW WENTYLATORA CHŁODNICY W ROVER 75
kazek Jeżeli posiadasz webasto automatyczne, to przy obecnych temperaturach jest szansa, że ci webasto samo odpali... Jak zasugerował sash997 wystarczy że odłączysz na chwilę zasilanie webasto żeby je zresetować a po ponownym podłączeniu i temperaturze poniżej 5 stopni samo podejmie próbę odpalenia przy włączonym silniku. Ewentualnie metoda na kabelek jak powyżej.
Zakładam że masz webasto automatyczne i nie posiadasz programatora w podłokietniku albo pilota bezprzewodowego.
_________________ Kontakt: 780177880 email wiadomość nadmiarowe części, gadżety i akcesoria do Rovera 75 i MG
Witam Chritopher mam do ciebie pytanie moze mi cos podpowiesz .mam takie cos po odpaleniu silnika po jakies 10 min.pokazal mi sie na wyswietlaczu Trojkat z wykrzyknikiem a w kolo trojkata kolo nie pelne ze strzalka.Wiesz moze co to moze byc.Akolor byl zolty nie czerwony.Dzieki z gory.Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum