Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 1997
Cześć, napotkałem zjawisko jak w temacie. Nieszczelność uszczelki kolektora wydechowego pomogła w tym odkryciu, bo leje się na wydech i spektakularnie dymi. Na wolnych obrotach wyciek jest praktycznie niezauważalny, ale wystarczy przygazować powyżej 2500rpm i robi się fontanna. Obejrzałem wszystkie węże i króćce w koło, bo miałem nadzieję, że to z króćca po lewej od kolektora zacieka pod niego, ale tam też wygląda na suche. Od razu zrzucać głowicę, czy jest może jakaś mniej kłopotliwa przyczyna tego cyrku? Będę wdzięczny za wszelkie podpowiedzi. Pozdrawiam serdecznie.
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lis 05, 2021 18:22 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Foty jakieś zapodaj albo filmik nagraj bo to dość dziwnie brzmi żeby tam gdzieś był wyciek z głowicy, jeżeli nie z krućca , to może głowica byc pęknieta, ale nie będe gdybał ,zrób filmik co sie dziej.
Najlepiej auto na podnośnik i sprawdzić, gdzie leje na żywca i szukać po nitce .
A jak zależy na czasie to na serwis https://www.omegatrucks.p...y-serwis-volvo/ i niech robią. Ja raz miałem że miałem wąż przegryziony i jak lało delikatnie lało to tego nie widać, ale jak ciśnienie dojdzie to dopiero wtedy można znaleźć. Ale bez podniesienia samochodu ciężko będzie. Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum