Czy w wersji mobilnej toafa jest możliwość sprawdzenia ciśnienia paliwa podawanego przez pompę z baku? Silnik 2.0 benzyna. Szukałem w live data, ale chyba tego tam nie ma?
SPAMU¦
Wysłany: Sob Cze 18, 2022 00:18 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Czujnik cisnienia paliwa w benzynie nie jest przetwornikiem, tylko działa jest/nie ma, dlatego komputer nic nie pokaże.
Ok, dzięki za wyjaśnienia. Mam wrażenie, że pompa w baku słabnie i jak jest mało paliwa to czasem jest problem z odpaleniem. W takim razie muszę zaopatrzyć się w tradycyjny manometr
Cześć, wiem że temat wałkowany już milion razy ale przyznam, że dostaje już białej gorączki.
Poszukuje kabla, który będzie chciał współpracować z toafem mobilnym. Zamówiłem już dwa kable i oba nie działały poprawnie. Jeden był oparty o układ FTDI ale ze switchem między pinem 7 i 8 co wydaje mi się było problemem ale nie mogę znaleźć aktualnie kabla na układzie FTDI bez tego cholernego switcha. Drugi kabel był VAGiem ale okazało się, że na starym chipsecie którego mobilny TOAF nie chcę obsługiwać więc lutowanie pinów nie miało sensu. Jestem już bliski wariactwa w poszukiwaniu kabla, który by pasował z aktualnie dostępnych na rynku.
Nie bijcie więc i powiedzcie proszę jaki kabel z możliwych do zakupu będzie chciał działać z TOAFem na androida.
Wysłany: Wto Paź 04, 2022 12:31 Kodowanie pilota do nowego R75
Witam,
Panowie, kto może mi pomóc w kodowaniu nowego pilota do mojego R75?
W starym oderwał się już laminat i nie działają przyciski.
Kupiłem używany i teraz potrzebuję go sparować.
Proszę o informację.
Pozdrawiam
Adrian
Podaj kod z pilota, nr vin z BCU, zrób wpłatę 100 PLN poprzez paypal' ( wybierze Dotacja ze strony https://toaf.roverki.eu/index.php/pl/ ) a dostaniesz hasło które pozwoli na dopisanie pilota przez TOAF dla windows.
Toaf Mobile - nic mi nie musisz podawać i jest połowę taniej... (płatne prze Google)
Niedawno połączyłem się ponownie i wszystko działało jak należy. Zmieniłem DRL na automatyczne włączanie świateł mijania po uruchomieniu silnika przed wizytę na SKP.
Aż wezmę i sprawdzę. Nie dam glowy, że jutro, czy w tym miesiącu, ale jak tylko będę pamiętał...
[ Dodano: Nie Sty 29, 2023 14:21 ]
Ok. Udało się nie zapomnieć.
Niby się łączy z poduchami, pozwala pobrać informacje o module (trwa to strasznie strasznie) ale odczyt błędów (czy tam błądów ) już nie wychodzi, ani kodowanie.inna sprawa, że z DDE mam to samo. Cośtam nnie pykło z aktualizacją chyba...
No i caly czas jak próbuje utworzyć profil, to jest błąd tworzenia profilu. Może to, że mój młotek pracuje na androidzie 8.1.0 to już za staro...? Ale poki co BlackBerry nie aktualizuje dalej na BB100.
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum