Wysłany: Nie Kwi 08, 2007 18:16 [R416] Terkocze jak diesel
Typ: SLi Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1997
Mam pytanie,czy to jest normalny odgłos terkotanie jakby to był silnik diezel.Taki odgłos jest tylko przy zimnym silniku ,przy ciepłym już nie terkocze.
brt: poprawiłem trochę temat
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Gru 23, 2010 12:17, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Nie Kwi 08, 2007 18:16 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Moim zdaniem normalnym to go nazwać chyba nie można.
Hmmmmm. Jest cos takiego jak "piston slap", i to w rozsądnych granicach na zimnym silniku jest dopuszczalne. Jest nawet na to biuletyn serwisowy. Jeśli na ciepłym silniku jest OK, to ja bym się nie martwił Po więcej informacji odsyłam do archiwum i szukacza.
jesli terkotanie = stukanie to jest to normalny objaw stukajacych hydraulicznych popychaczy lub zjawiska opisanego przez Brt
polecam przeszukac archiwum
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
Mam pytanie,czy to jest normalny odgłos terkotanie jakby to był silnik diezel.Taki odgłos jest tylko przy zimnym silniku ,przy ciepłym już nie terkocze.
Odpowiedź znajdzies w technicznym FAQ.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum