Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Witam,
Zdałem sobie niedawno całkiem sprawę, że oświetlenie w moim samochodzie zachowuje sie bardzo dziwnie (ale być moze to normalne), toteż mam kilka pytań z tym związanych:
1. Otóż, gdy niedawno otwierałem wieczorem bagażnik to zauważyłem..., że nic nie widze - ciemno jak w d... Czy spaliła mi się żarówka lub wystapila jakas inna ustrka czy moze w żadnej R400-tce nie ma podswietlenia z tylu (zaznaczam, ze robilem to na wylaczonym zaplonie)?
2. Światło na podsufitce z przodu gaśnie, gdy drzwi kierowcy sa otwarte, gdy otwiera sie drzwi któregkolwiek pasażera to światło sie zapala, ale jesli beda otwarte drzwi kierowcy to jest ciemno (ustawienie swiatelka w trybie auto). Domyślam się, że tu jest coś nie tak
3. Czytałem kiedyś na stronie klubowej, że w R400 nie ma podswietlenia w schowku - a u mnie jest (z czego sie ciesze ) z tym, że dziala dopiero na wlaczonym zaplonie (tak samo jest z radiem). Da się to jakoś zmienić? Chciałbym móc słuchać radi bez kluczyka w stacyjce i wieczorem widziec co sie znajduje w schowku jak go otworzę.
4. Czy konsola srodkowa, tam gdzie sa wszystkie przelaczniki nawiewu nie powinna sie podswietlac, jak to jest w wiekszosci aut? Bo u mnie w nocy musze macać pokretla zeby cokolwiek zrobić
Pozdrawiam serdecznie.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Gru 23, 2010 23:02, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Kwi 11, 2007 18:26 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Sro Kwi 11, 2007 19:56
ad1) podswietlenie jest, pewnie zarowka zjarana
ad2) sprawdz krancowke drzwiowa od strony kierowcy, moze jest zasniedziala (mozna rozebrac i wyczyscic)
ad3) u mnie nie ma podswietlenia w schowku, co do radia to wystarczy podmienic + na staly a nie po stacyjce (choc tak jak masz to OK masz pewnosc ze po wyjsciu z bryki wszystko masz wylaczone)
ad4) powinny byc podswietlone wszystkie pokretla w konsoli srodkowej.
Pomógł: 5 razy Dołączył: 14 Mar 2005 Posty: 164 Skąd: RUMIA
Wysłany: Sro Kwi 11, 2007 21:53
Ooooooooo u mnie nie swieca sie te pokretelka. Swieci sie tylko przycisk od zamknietego obiegu i od klimy.
A wie ktos moze jak rozebrac ten srodkowy panel? Gdzie sa srubki i jak sie do tego zabrac?
A i czy nie uwazacie ze ta lampka od oswietlania kabiny nie oswietla calego srodka? Czy ktos moze montowal juz sobie dodatkowa lampke z tylu aby tyl auta byl rowniez oswietlony jak np w BMW?
_________________ Pozdrowienia z 3miata
Tacowski R416 Si
Czy spaliła mi się żarówka lub wystapila jakas inna ustrka
Ale mnie rozbawiło to pytanie
Ciekawe skąd mielibyśmy znać odpowiedź na to pytanie, skoro żarówki do ręki nie możemy wziąć.
Dalej jest reszta mojego pytania, w którym chodzilo mi o to, czy w ogole może w bagażniku światła nie ma w tym modelu (teraz wiem, że jest i wiem dzieki temu, że ALBO spaliła mi się żarówka, ALBO wystapila jakas inna usterka ). Mam nadzieje, ze już wszystko jasne i miło mi, że pomogłem Cię rozbawic
To jak Koledzy staral sie ktos zamontowac dodatkowa lampke np z tylu?
Z tego co pamiętam, to ktoś planował założyć dodatkowe oświetlenie w miejscu, w którym w wybranych modelach jest czujnik antywłamaniowy, czyli nad prawym słupkiem.
co do swiatel. to w moim konsola jest podswietlona, w schowku swiatlo musi byc na stacyjbe, lub wlacznik w zamku schowka, bo inaczej to bedzie sie caly czas swiecic, co do radia to jak masz kostke iso odlacz zolty kabelek i wszystkie czerwone daj razem... Tak u siebie zrobilem i teraz gra i bucy bez kluczyka...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum