Nie napisalem ze nie moge sie wciagnac tylko ze musze go krecic na wyzszych obrotach.Normalnie biegi zmieniam ni przekraczaqjac 2000 obr.Przy wlaczonej klimie musze krecic wyzej bo nie daje rady szybko sie rozpedzic,szczegolnie przy wzniesieniach.To nie znaczy ze wogole nie chce jechac.Moze zle sie wyslowilem.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Cze 06, 2011 21:10 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
ponizej 2000 moze byc odczuwalny spadek,powyzej ciagnie jak niby nic
czyli sprawdził i wszystko jest OK
dawid7890, dla Twojej informacji w trybie awaryjnym nie polecisz więcej jak 90km'h i nie wbijesz się na obroty wyższe niż 2000
poza tym dawid7890, masz KV6 i 180 kucy pod maską, a grota10, ma fabryczne 116, więc jest różnica czy jej nie ma?
grota10, masz wszystko w porządku ze swoim autem, nie musisz nic sprawdzać, to normalne, że poniżej 2000 obrotów turbina nie doładowuje i pod wpływem większego obciążenia auto nie da rady się wtoczyć pod górkę, czy wolniej nabiera prędkości.
Jeśli auto nie pali więcej niż zwykle, czyli 6 - 7 litrów na 100km to przepływomierz jest OK, co najwyżej można się zastanowić nad wymianą filtra powietrza jeśli dawno nie zmieniałeś i tyle
Wszystkie filtry wymienion kilka tygodni temu,obroty wchodza bez problemu,kris-tofer ma racje w moim R wszystko hula.Mozemy to sprawdzic w Radomiu.Rozmawialm dzis z kolgami,maja rozne samochody i kazdy mowi ze po wlaczeniu klimy zauwaza lekki spadek mocy wiec nie wiem mateuszG co ty masz za bryke Moz po prostu klima ci nie dziala i dlatego nie odczuwasz spadku mocy:mrgreen: Oczywiscie zartowalem
no 180KM a 116 to różnica, więc może nie odczuwać spadku mocy, a co więcej silnik typu V ma większy moment obrotowy, czyli lepiej zbiera się także z niskich obrotów.
Mój poprzedni post został ocenzurowany, nie spełniał wymagań merytorycznych. Myślę że dobrze bo to forum ma zawierać jak najwięcej konkretnych informacji i ma być na odpowiednim poziomie. W skrócie napisałem że mam dość "ciężką nogę", co sprawia że być może nie zauważam żadnego spadku mocy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum