Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Sro Sie 22, 2007 21:45
Brt napisał/a:
TAK Tez mam wrażenie, że dolna połowa szybciej ubywa
To chyba nie jest jednak złudzenie w stylu praw Murphy'ego. Powiem więcej, w każdym samochodzie, którym dłużej jeździłem wskazówka zachowywała się tak samo
Ja ma tak samo u siebie. Np. zatankuje tak że wskazówka jest ponad rezerwę, wskazówka się ustabilizuje, przejadę niedużo kilometrów i wskazówka bardzo szybko opada na rezerwę. Czasem się podniesie ale po chwili znowu spada, a wiem przecież że przed chwilą tankowałem. Szczerze mówiąc to wskaźnik poziomu paliwa w tym modelu mnie bardzo wkurza bo jest mało czytelny, tzn źle wg mnie wyskalowany. Nie wiadomo nigdy ile dokładnie naprawde jest paliwa. Identyczny wskaźnik miałem w Hondzie CRX, i takie same problemy z dokładnym pokazywaniem stanu paliwa.
Mam nadzieję, że do tej pory nie zostało Wam już nic z tych 4 kg i odpowiedź będzie poważna. Mój wskaźnik nie pokazuje nic. Pokazał raz jak wyjeżdżałem od sprzedającego, po kilku kilometrach zatankowałem i od tamtej pory leży na 0. Gdzie szukać przyczyny?
Pozdrawiam!
Wysłany: Pią Sty 25, 2008 18:08
a mi sie też wydaje, że jak się przyśpiesza/hamuje to on zmienia położenie - zwłaszcza jak jest już w dolnych (czyt. czerwonych) partiach skali.. zauważyliście to u Was?
a mi sie też wydaje, że jak się przyśpiesza/hamuje to on zmienia położenie - zwłaszcza jak jest już w dolnych (czyt. czerwonych) partiach skali.. zauważyliście to u Was?
to akurat jest normalne zachowanie gdyż podczas przyspieszania, hamowania paliwo buja się w zbiorniku, a jego poziom się chwilowo zmienia co właśnie pokazuje wskaźnik
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
TAK Tez mam wrażenie, że dolna połowa szybciej ubywa
a u mnie jest raczej odwrotnie.
gdy zatankuje do pelna wskazowka po odpaleniu idzie w gore(ale tylko na poczatku czyli po przejechaniu jakis 20km jest rowno z gorna krechą)potem odpada opada i pokazuje pol baku a mam przejechane dopiero ok 100km. ponizej polowy opada wolniej bo w jezdzie 100% po miescie zobie spokojnie 400km(teraz udalo mi sie robic taki dystans w zimie )
i jak zatankuje znowu do pelna to wchodzi ok 38l. generalnie jezdze do momentu kiedy wskazowka dotknie krawedzia czerwonej kreski... ale od dolu
generalnie jezdze do momentu kiedy wskazowka dotknie krawedzia czerwonej kreski... ale od dolu
Raz mi się przytrafiło zobaczyć ok 1,5 mm przestrzeni pomiędzy czerwoną kreską a wskaźnikiem paliwa (również od dołu), ale wtedy musiałem sięgnąć po 5l. paliwka z bagażnika
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum