Za te pieniądze pewnie co drugi klubowicz Ci sprzeda swojego w tym roczniku i do tego jaki przebieg ładny 140kkm czyli jakieś 14tys rocznie. Jak zawsze ktoś w Niemczech kupił diesla aby jeździć do kościoła. Jeśli znasz jakiegoś Niemca to zapytaj ile trzeba jeździć aby się opłacało kupić nowego diesla każdy ci powie że min 30kkm rocznie jeśli mniej kupują benzynę.
_________________ Pozdr.
Dukat11
Ostatnio zmieniony przez dukat11 Nie Cze 06, 2010 11:16, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Cze 06, 2010 11:13 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
kasjopea, bo jak widzę te same perełki w Polskich ogłoszeniach przez nawet ryski na lakierze i przebiegiem max 160kkm w 10letnim dieslu to po prostu ręce opadają. W Niemczech Francji, Belgii itd też mają supermarkety i parkują pod blokami. Samochody mają przycierki na zderzakach i ślady na drzwiach od obijania przez innych kierowców. I te cudownie zmniejszające się przebiegi przy przekraczaniu Polskiej granicy. A my Polacy jesteśmy tak naiwnie g...i, że chyba chcemy wierzyć w bajki i jak jest samochód z oryginalnym przebiegiem i pewnymi mankamentami związanymi z wiekiem to już nie da się go sprzedać. A wystarczy cofnąć licznik o 100kkm i sprzedaje się od ręki.
Oj przecież też się śmieję, co się tak tłumaczycie?
[ Dodano: Nie Cze 06, 2010 12:31 ]
A tak swoją drogą to tę plagę cofających się liczników to wywołali sami klienci niestety .
Nie zgadzam sie z taka teoria ze wina cofania licznikow w Polsce to wina klientow Bo taka mentalnosc ze przy kupnie patrzy sie na licznik panuje wszedzie a na zachodzie nawet bardziej niz w Polsce! Wiec przyczyn tego procederu u nas nalezy szukac gdzie indziej
menior
Masz 2 auta:
jedno w bardzo łądnym stanie ale przebiegiem 230tys km rocznik 2003
drugie z przebiegiem 120tys w stanie trochę gorszym roczniki ten sam
Które auto kupi statystyczny kowalski??
_________________ Koła wystarczą 4...cylindrów musi być 5
Wy naprawde myslicie ze tylko w Polsce tak obsesyjnie patrzy sie na licznik ?!? Moj R75 ma 115 km i w Polsce mi mowia ze to prawie jak nowy A we Wloszech jest uwazany juz prawie za zlom z tym przebiegiem
[ Dodano: Nie Cze 06, 2010 13:01 ]
[quote="Zukowaty"]menior
Masz 2 auta:
jedno w bardzo łądnym stanie ale przebiegiem 230tys km rocznik 2003
drugie z przebiegiem 120tys w stanie trochę gorszym roczniki ten sam
Które auto kupi statystyczny kowalski??[/quote
ZUKOWATY ale takiego samego wyboru dokona nie tylko Kowalski,ale rowniez przecietny obywatel Niemiec,Fracji,Wloch itd. wiec przestancie gadac ze to tylko polska mentalnosc !
ale za kare znalazłem coś... nie odbija uchwyt otwierania maski, co oznacza że linka jest uszkodzona
Jak do tego doszedłeś?
Boncky napisał/a:
w razie pożarów, które w R 75 są standardem
Nie bardzo jestem w temacie... O co chodzi?
Bo widać na zdjęciu ale oczywiście żartowałem tak jak sprzedający żartuje z ceną i opisem auta. Co do dźwigienki to po prostu linka nie odbija do końca i tyle..
Przesmaruj blokady zabezpieczające te na pasie przednim (od dołu i góry) smarem grafitowy i powinno wracać normalnie
apples, masz mnie za takiego co tego nie wie? wszystko porobione i nadal tak mam, ale jest światełko w tunelu Zukowaty mi podpowiedział żeby deczko śruby na zamkach popuścić. Tylko że mi sie nie chce z kanapy dzis ruszać bo sie narobiłem wczoraj i mnie wszystko boli.
[ Dodano: Nie Cze 06, 2010 13:12 ]
kasjopea napisał/a:
menior, gdzie w zdaniu Cytat:
A tak swoją drogą to tę plagę cofających się liczników to wywołali sami klienci niestety .
widzisz wzmiankę o Polakach?
No właśnie kasjo, też tak czytałem to i się nie mogłem tych polaków dopatrzyć
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Bo rozmawiamy o naszych realiach, a jak tam jest w Bangladeszu to już raczej nie nasze zmartwienie
A teraz składam akt czynnego żalu oraz opierdzielam Was za ten OT
Ja chcialem tylko zaznaczyc ze proceder cofania licznikow u nas nie jest na pewno wina klientow jak wiekszosc sugeruje.A realia "BANGLADESZU" powinny nas interesowac bo wiekszosc naszych Roverkow jest stamtad sciagana
Pomógł: 6 razy Dołączył: 01 Lut 2010 Posty: 99 Skąd: Kraków
Wysłany: Pon Cze 07, 2010 19:48
Statystyczny Polak woli być okłamywany i kupić samochód od "pierwszego właściciela", "bezwypadkowy" i z przebiegiem "oryginalnym" 150 tys. km w dziesięcioletnim dieslu. Daleki jestem od stwierdzenia, że winny jest klient, ale ludzie kupujący takie "perełki" niejako napędzają ten schemat prowadzenia sprzedaży w Polsce. Zresztą powszechna jest opinia w społeczeństwie, że auto z przebiegiem powyżej 200 tys. to rzęch - w momencie kiedy powiedziałem znajomym, że kupiłem auto z przebiegiem 180 tys. km to prawie wszyscy na mnie wytrzeszcz oczu w stylu po cholerę kupiłem takiego rupiecia...A te samochody jak się o nie dba to spokojnie są w stanie zrobić 400 tys. bez remontu silnika (na dobrym paliwie!).
P.S. Nie będę się wypowiadał jak jest w innych krajach, bo po prostu nie wiem. Może jest podobnie, ale proceder z cofaniem liczników jest w krajach starej Unii rzadszy niż u nas.
Jak kolega z forum to powinien wiedzieć że w R75 jest max 6 poduszek i nie ma ESP tylko asr.
Bardzo przepraszam ale w moim R75 z 2005 roku jest osiem poduszek tj.słupki szyby przedniej x 2 ,Air Bag kierowcy i pasażera (kierownica i deska),słupki pomiędzy drzwiami x2 oraz w oparciach foteli x2 co w sumie daje osiem,ESP brak,występuje tylko ASR.
_________________ był Peugeot 406 1,8 16V,Alfa Romeo 166 2,5 V6 24V wiele innych,jest Rover 75 CDTI i Alfa Romeo 145 1,4 TS
Sprzedam:http://otomoto.pl/rover-75-100th-anniversary-limited-edit-C14801047.html
Bardzo przepraszam ale w moim R75 z 2005 roku jest osiem poduszek tj.słupki szyby przedniej x 2 ,Air Bag kierowcy i pasażera (kierownica i deska),słupki pomiędzy drzwiami x2 oraz w oparciach foteli x2 co w sumie daje osiem,ESP brak,występuje tylko ASR.
Mylisz się, nie sugeruj się metkami. Słupki szyby przedniej i słupki drzwi to jedna poduszka.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum