Violla zjechala na stacje chwile po Brt, Walkie/Orsonie i Tommyyogim.
Gdybym nie pojechal jak mi jadzia kazala, a trzymal sie reszty to bym wyjechal z Violla ze stacji
Pozniej jednak, znowu zatrzymalismy sie na stacji/mc donald i czekalismy na Violle, ale ona poleciala prosto i nie skumala zeby zejchac. Wiec pozniej znowu musialem ja gonic, bo przerwa byla dluzsza I musialem ja przegonic i nie zauwazyc po drodze
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
No to ja się też odmeldowuję w końcu Dotarliśmy szybciutko i bez problemu po czarnych drogach i ze słoneczkiem za szybą - przywilej pory i odległości Dziękuję wszystkim za miło spędzony wieczór (szkoda, że tylko jeden, ale co zrobić jak czasy ciężkie ) i poranek. Dla mojego autka (a propos, dowiedziałem się w drodze do domu, że nasz r600 nazywa się Maniutek - podsłuchałem jak Ewelina z nim rozmawia siedząc za kółkiem) w przeciwieństwie do większości spot w Szczyrku miał naprawczą moc - obroty jałowe, które od dłuższego czasu były za niskie, nagle, po porannym mroźnym odpaleniu wróciły do normy . Dzięki wielkie dla Yogiego za organizację (wchodząc do ośrodka nawet nie zdążyłem się przedstawić, a pani w recepcji już nam wszystko opowiedziała, wręczyła klucze do pokoju i zaprosiła na śniadanie dnia następnego - szacun Tomi), Brta za kosteczki z elektroniką do Maniutka, MaRKa za podchwycenie pomysłu sesji na śniegu i kupę śmiechu, reszcie chłopaków za dołączenie do nas (Skiba, nie bój żaby, znajdę jakieś nagie ciałko, dokleję Twoją mordencję i dołączysz do grupy morsów ze Szczyrku, Orsonowi i Tomiemu za szklaneczkę szlachetnego trunku, Skibie za robienie za krzesełko i wszystkim, naprawdę wszystkim za życzenia, miłe rozmowy grę w bilarda i przede wszystkim za to, żeście jak zwykle tacy cudowni .
tom214Si [Usunięty]
Wysłany: Pon Lut 23, 2009 21:17
MaReK napisał/a:
- Kiedy alkohol juz zadzialal, wpadlismy z Thefem na pomysl, coby zrobic zdjecie dla naszego przyjaciela forumowego Tom214si Sceneria mialy byc zaspy sniegu, a na ich tle my w samych slipkach Do naszego grona, dolaczylo wiecej osob Mialbyc zdjecia i filmy, ale niestety nie udaly sie - wyszlo jedno zdjecie i kilka sek. filmu
Ale dokonalismy tego - udalo nam sie ustac ok. 45 sek. na sniegu przy -16 stopniach
Przede wszystkiem, to falstart MaReK.... Wielki Post jeszcze się nie zaczął, a tu post wielki ... na 7 ekranów.
Już miałem nie czytać, ale myślę - aa, pewnie chce mnie sprawdzić - jak widać czuwam.
Tego zdjęcia i filmiku nigdzie nie widzę.
No cóż, myślę, że "dojrzeliście" do zimowej wyprawy nad ( a ściślej "do") wody, może np. Bałtyk?
My już też w domku - dziśwarunki narciarskie były umiarkowane, a na Skrzycznem było dramatycznie, bo jakoś nikt tam chyba nie umie używać ratraków.
W drodze do domku padało, ale cały czas powyżej zera, więc droga bez problemów.
No może oprócz tego, że o mało co nie poszedłem w ślady MaRKa i nie zostawiłem połowy zderzaka na "katowickiej", bo kiedyś ktoś mi otarł zderzak i "pękł" zaczep. Na szczęście udało się to na stacji przymocować, ale muszę to wreszcie zrobić "porządnie".
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Cieszę się bardzo, że po raz kolejny miałam okazje bawić się z Wami.
Jak zwykle było super, za co Wam Wszystkim dziękuję!
Szczególne podziękowania dla:
- Brt za wspólne noce i poranki
- Skiba, że nie bolało
- maniaq za wspaniałą opiekę nad Markiem na stoku, wspólną podróż, desperadoska, a także napojenie mojej krówki (nadal nie wiem dlaczego? )
- henryk_w za kawałek wspólnej trasy (zostawiły nas gady i pojechały inną drogą... )
- xROnx za użyczenie Markowi czapki
- Marcie, że była na tak przy każdym deserze
- tommyyogi za organizaje
- Wszystkim, którzy pomogli wskrzesić Krówkę przed wyjazdem
- MaReK za informowanie przez tel gdzie stoją Misie
Edytko, Henryku miło mi było Was poznać
To kiedy do tego Zieleńca ?
PS. MaReK, ale wypracowanie
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Czesc ludzi ubawilem, czesc zezloscilem - bilans na zero
Nikogo nie zabilem, na nikogo nie wpadlem (obcego, bo Xronx wywalilem) sobie krzywdy tez nie zrobilem. Maniaq natomiast niby taki dobry narciarz, a wywalil sie razem ze mna w zaspe i przykopal mi narta w piszczel
PS.
Zapomnialem podziekowac Thefowi za DOT3. Niestety nie uzyelm go wtedy, gdyz nie moglem odkrecic wlewu
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Swoja drogą, podróż do Szczyrku i powrót dały mi do myślenia w kwestii ekonimii MG ZS180.
Podróż tam trwała czasowo podobnie powrót (2-krotnie tkwiliśmy w korku). Jadąc "do" (wraz z Audi A6 3.0TDi i Audi Allroad 2.5 V6 TDi), osiągane prędkości mieściły się w przedziale 180-230. Spalania średniego nie sprawdzałem... ale wystarczy powiedzieć, że po dojechaniu na miejsce zapaliła się rezerwa (co daje wynik w granicach 12-13L./100 km.) Powrót był znacznie spokojniejszy (twardy byłem i prawie nie dałem się sprowokować ). Średnie spalanie wyniosło 8.07
Muza leciala, radio CB szumialo... stary... w taka pogode ja bym sluchal serca, a nie dzwieku silnika
Sam lecialem wtedy 180. Na trasie Siewierz-Tychy max. do 120 bo balem sie wiecej.
Takze, jesli Tomi walil 230 km/h to szacun za odwage.
Zdaje sobie sprawe, ze nie wszedzie te 230 lecial, ale mimo to, mojego Zuka nie moge juz rozpedzic do takich predkosci
Pozdrawiam,
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum