Wysłany: Czw Sty 14, 2016 17:10 [K-SERIA][hermetic]-czy się nadaje do głowiczki
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2001
witam,wiele czytałem o klejeniu górnej części głowicy,wywnioskowałem że najlepszym klejem jest loctite 510,szklana woda i na nie których forach jest napisane ze hermetic pod żadnym pozorem,czy mogli byście mi wyjaśnic dlaczego? przeciez jest on do 150 stopni,całe życie kleiłem kartery w motocyklach czy skrzynie biegów w autkach i nigdy cie ciekło,więc dlaczego nie polecacie?
Ostatnio zmieniony przez sTERYD Czw Sty 14, 2016 20:58, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sty 14, 2016 17:10 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Bo twardnieje w wysokich temperaturach gdziekolwiek się znajdzie. Uszczelni połączenie skutecznie, ale jak trochę się dostanie do kanałów olejowyvh, to uszczelni Ci tez popychacze.
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Bo twardnieje w wysokich temperaturach gdziekolwiek się znajdzie. Uszczelni połączenie skutecznie, ale jak trochę się dostanie do kanałów olejowyvh, to uszczelni Ci tez popychacze.
a czy ktoś może próbował na paste dirko?chodzi o cieniutkie posmarowanie
po gwizdek, jak klej anaerobowy można już kupić w każdej ciastoramie za 5 złych.
POWAŻNIE??a jakie to nazwy tych kleji? wszyscy na tym forum piszą o loctite 510 który kosztuje bardzo dużo,mam jeszcze jedno pytanie czy wiesz może jaki jest numer katalogowy lub gdzie kupie prowadnice zaworową do rovera 1.8 seria K.JEDNĄ MAM pękniętą i musze wymienić.
Pomógł: 12 razy Dołączył: 23 Mar 2008 Posty: 62 Skąd: Rzeszów/Zgłobień
Wysłany: Czw Sty 21, 2016 19:06
Jeśli loctite 510 jest za drogi to można kupić zamiennik loxeal 59-20 lub coś podobnego pod nazwą klej anaerobowy choć czasami mówią płynna uszczelka.
Co do prowadnic zaworowych, to numery katalogowe i wymiary masz pod linkami:
http://e-katalog.intercar...ica-zaworu.html http://autowanda.pl/?page...&offset=0&sort=
Pewnie zrobiłem reklamę sklepom, najwyżej admin usunie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum