No ja w wakacje się z nowymi oringami bawiłem ale pewnie przy strzale się wysunęło, bo od momentu jak go od mechanika odebrałem dużo mocniej kopci Druga sprawa jest taka, że mam u siebie zaworek MBC więc turbina też mocniej dmucha (docelowo koło 1.5 bar).
Moim patentem po wyskoczeniu kolanka z oringów był zakup szerokiej opaski metalowej z średnicą podobną do kolanka ( takie jak do przykręcania rur do ścian )w 4 miejscach brzeszczotem naciąłem po około 3mm (od dołu i góry obejmy tak samo ) i zagnitłem cienkimi kleszczami do środka tak żeby tworzyły uchwyt. Założyłem , skręciłem i po problemie. Na obudowie intercoolera i kolanka są wystające ranty więc fajnie wszystko trzyma a guma z obejmy dodatkowo zabezpiecza oczywiście trzeba delikatnie wyciąć na zagięcia. Patent wykonany na kartce papieru żebyście wiedzieli o co chodzi.
_________________ SAMOCHODY SIĘ NIE PSUJĄ , TO WŁAŚCICIELE O NIE ŹLE DBAJĄ
Wskaźnik montowałem dopiero 2-3 dni temu. Pokazuje ok 1.1-1.2 bara ale po 1 kolanko przepuszcza, po 2 jest to zmontowane 'na słowo honoru' (wężyk ma za małą średnicę i b. ciężko wchodził na trójnik) a po 3 nie wiem czy nie bez znaczenia jest to, że jest wpięty między turbo a WG (przy mbc) a nie w dolocie.
Ustawiane było 'na oko' i korygowaliśmy patrząc przez ELMa (tylko niestety nasz czujnik pokazuje max 1.5 bar boosta).
Zdjęcie 1 i2 przedstawia tylko jedną stronę (góra) , ale trzeba to samo zrobić po przeciwnej ( dół) żeby dobrze trzymało a 3 zdjęcie przedstawia tylko o jaki rodzaj opaski chodzi i nie sugerować się rozmiarem 1". musicie zmierzyć średnice kolanka i dopasować obejmę.
_________________ SAMOCHODY SIĘ NIE PSUJĄ , TO WŁAŚCICIELE O NIE ŹLE DBAJĄ
Podłączyłem ale nadal bieda ok 1.2 bara. Tylko muszę kolanko IC uszczelnić jeszcze, bo cały przód pływa w oleju (nie wiem kiedy to zrobię, bo do lakiernika muszę wóz oddać a ten mówi, że 2 tygodnie im z Roverkiem zejdą). I z ciekawości muszę porównać z TOAFem co czujnik boosta pokazuje.
to faktycznie słabo Ci dmucha, ale to pewnie przez nieszczelność na IC. Do takiego ciśnienie dochodziło mi na starej mapie bez MBC. Teraz tez nie mam MBC, ale mam nowe mapy i dobija mi do 1,3 w piku a po ustabilizowaniu trzyma 1,1.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum