Wysłany: Pon Kwi 25, 2016 19:00 [Rover 1.8 odpala i gaśnie lub nie odpala]
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2001
Witam. Potrzebuje pilnej pomocy. Mam Rovera 75 1.8 120km. Mam dwa sterowniki, na oryginalnym silnik nie pali, na nowym odpala i od razu gaśnie lub nie odpala... żadnego błędu nie wywala, rozrząd ustawiony dobrze. Wymieniana była uszczelka pod głowicą, uszczelka kolektora dotykowego i rozrząd, przed naprawą jeździł, wszystkie przewody podpięte, sprawdzone milion razy. Z góry dziękuję za odpowiedzi, wszystkie sugestie na bieżąco sprawdzę. Pozdrawiam.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Kwi 25, 2016 19:00 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
U mnie po swapie silnik nie odpalał, odpalał i gasł po sekundzie może dwóch. Miałem skopiowane immo i przed swapem odpalał, coś jednak się rozjechało. Przelutowanie kości immo rozwiązało problem. Można sobie poczytać w temacie zmiana silnika z 1.8n/a na 1.8 turbo
_________________ Jeżdżę spokojnie bo nie ma czym poszaleć
Słyszałem że w tym modelu immo blokuje nawet możliwość włączenia rozrusznika. Ale oczywiście sprawdzę, wieczorem usiąde z lutownicą i zdam relację, dziękuję.
[ Dodano: Wto Kwi 26, 2016 12:56 ]
Jakbyś mógł mi podesłać linka do strony to będę strasznie wdzięczny skończyły mi się po miesiącu pomysły
bo blokuje. Jak dorabialem kluczyk to zapomniałem pestkę immo przełożyć i rozrusznik nawet nie drgnął i na wyświetlaczu miałem komunikat engine failure.
Tu jest opisany mój przypadek.
W wielu przypadkach opisywanych na forum przyczyną braku iskry zazwyczaj był komputer. Użyj szukajki i czytaj może znajdziesz. Piszesz ze zmieniłeś sterownik, zmieniasz sam komputer i kopiujesz immo czy cały zestaw startowy?
_________________ Jeżdżę spokojnie bo nie ma czym poszaleć
Immo mam teoretycznie na jednym wyłączone, jak polacze się przez obd z immo to wychodzi ze nie blokuje
[ Dodano: Wto Lis 08, 2016 21:21 ]
Problem rozwiązany. Jeden sterownik był uszkodzony, uszkodzona była też centralka immo, wymieniłem wszystko i samochód śmiga. Dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
[ Dodano: Pon Lis 14, 2016 07:27 ]
I dobra rada, jak macie can to nie ma sensu i nie opłaca się próbować wywalić immo. Wysłałem do firmy, która się tym zajmuje i mówili, że mają patent na wywalenia immo z mojego sterownika. Sterownik wrócił zaplombowany, odcialem przewód do komunikacji z immo jak pisali a i tak odpalał i gasł. Lepiej wymienić wszystkie sterowniki, trochę zabawy ale warto. Pozdrawiam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum