Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.5 Rok produkcji: 2002
Witam. Stałem sie posiadaczem MG ZS 180 w kolorze trophy blue. Mam kilka pytań do was jakoże pasjonujecie sie, badz posiadacie te auto.
1. Jaka jest srednica glosnikow z tylu na desce przy szybie.
2. Mam bład ECU P0151 Sensor circuit low voltage moze mi ktos blizej przyblizyc co ten bład znaczy?
3. Macie jakaś strone z czesciami do tego auta? Moze jakis sklep w wawie.
4. Strasznie zaczely mi huczec opony? Wczesniej nie huczaly a teraz zaczely (8mm nówki) od 60 coraz glosniej.
Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sty 26, 2017 13:20 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Z częściami nie będzie łatwego życia Większość sprzedawców w sklepach motoryzacyjnych nawet nie słyszała o takiej marce jak MG i w wielu katalogach wogóle jej nie ma.
Także jeśli będziesz potrzebował części do silnika to musisz szukać do Rovera 75 2.5 (z kilkoma wyjątkami, np. układ dolotowy, wydechowy czy sprzęgło były już inne), zawieszenie i hamulce Honda Civic 1.8 VTI, części karoserii Rover 45
Odrazu dla ułatwienia napiszę, że filtr powietrza jest taki sam jak w Roverze 2.0 V6 a katalizator i tłumik środkowy jest taki sam jak Roverze 2.0 V6 i 1.8 16V.
Co do huczenia opon to do głowy mi przychodzą 3 przyczyny:
1. Kiepskie opony
2. Nie dokręcone koła
3. Źle ustawiona zbieżność
W sedanie głośniki mają 160 mm, co do opon to może zdążyłeś wyząbkować, albo może łożysko któreś niesie hałas. Jedno dobre przypalenie gumy nieraz starczy żeby załatwić opony.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum