Wysłany: Nie Mar 26, 2017 20:36 [Freelander] Drgania wywołane włączeniem ogrzewania
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2003
Hej,
sprawa wydaje mi się dość dziwna, ale sprawdzałem kilka razy i nie jest to moje złudzenie. Z drganiem samochodu mam problem już od jakiegoś czasu. Na postoju drży mi kierownica, a jak jadę to lewa strona dość mocno drży. Byłem na dwóch stacjach diagnostycznych i w każdej mówią że nic nie widzą. przy kołach wszystko ok, amortyzatory ok.
Teraz odkryłem że włączając ogrzewanie, samochód dostaje dodatkowych drgań, nasilają się, zwłaszcza odczuwalne jest to na postoju.
miał ktoś taki problem, albo jakieś pomysły co może być nie tak?
pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Nie Mar 26, 2017 20:36 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jak włączysz ogrzewanie, to ECM podnosi obroty ze względu na obciążenie przez grzałkę PTC. Podobnie będziesz miał przy klimie (chociaż nie koniecznie).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum