Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: 2005
Witajcie,
Mam nietypowy problem z fotochromatycznym lusterkiem wstecznym. Od jakiegoś czasu lusterko nie ściemnia się podczas jazdy na wprost. Jeżeli jadę w linii prostej i jedzie za mną jakiś samochód to lusterko się nie ściemnia.
Natomiast jeżeli jadę np. po lekkim łuku drogi czy też zjeżdżam ze wzniesienia, to wtedy lusterko przyciemnia się, gdy jest za mną jakiś samochód. Czyli jednym zdaniem, działa pod jakimś kątem tylko nie na wprost.
Zagłówki z tyłu mam obniżone najbardziej jak tylko się dało, zmieniałem również ustawienia lusterka, oczywiście tak, abym w miarę możliwości coś widział i nie pomogło. Nie mam pojęcia, dlaczego tak się dzieje. Ktoś już miał taki problem?
SPAMU¦
Wysłany: Czw Paź 18, 2018 20:55 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ciekawostka. Coś z samym sensorem nie tak? Może w środku się mechanicznie jakimś cudem przemieścił?
Zakładamy oczywiście że lusterko jest czyste a żadna wielka mucha nie zostawiła jakiejś pamiątki centralnie w okienku sensora
_________________ Kontakt: 780177880 email wiadomość nadmiarowe części, gadżety i akcesoria do Rovera 75 i MG
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum