Wysłany: Sro Sty 30, 2019 11:36 [R75] [2.0] Problem z automatem. Ostre szarpanie.
Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
Witam. Pojawił się u mnie problem ze skrzynią biegów automatyczną. Wcześniej pomagało przeczyszczenie dwóch kostek, ale nie tym razem.
Dzień wcześniej zrobiłem ponad 100 km i nie było żadnego szarpania. Następnego dnia około 12 rover zaczął okropnie szarpać. Nawet przy zmianie biegów stojąc w miejscu. Podczas jazdy szarpie przy każdej zmianie biegów, czasami mocniej czasami słabiej. Czy to może być sterownik skrzyni? Jakieś rady?
Póki co odpiąlem sterownik i bezpiecznik w komorze silnika.
Czy któryś z forumowiczów może polecić jakiegoś dobrego mechanika w okolicach Krakowa robiącego z automatami?
[ Dodano: Sro Sty 30, 2019 11:36 ]
Przeczyszczenie złącz 8. i 10. pinowych nie pomogło. Rozpięcie sterownika i bezpiecznika skrzyni biegów też nie pomogło.
Mechanik kiedyś mi mówił, że skrzynia często wywala nowe błędy - czy to możliwe, że po skasowaniu błędów ta usterka ustąpi?
Podczas jazdy mam wrażenie jakby samochód W OGÓLE nie używał sprzęgła podczas zmiany biegów. Coś się rozsypało?
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sty 30, 2019 11:36 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum