Wysłany: Pią Mar 30, 2007 14:53 [R400 kanciak] przeciek
mam następujący problem.
Po wizycie w Myjni zauważyłem iż autko przepuszcza gdzieś wodę, pierwszy
był bagażnik mokre mijesca pojawiły się tuż za górnym progiem bagażnika,
to prawdopodobnie uszczelka choć zdaje się być cała , lecz czarę goryczy
przelało to iż woda z myjni pojawiła się nawet na dziwigni otwierania
maski cóż tam to się jej nie spodziewałem.
Pytanie gdzie szukać przecieków
Ostatnio zmieniony przez thef Czw Lis 18, 2010 09:53, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pią Mar 30, 2007 14:53 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Pon Kwi 02, 2007 15:25
Witam,
Mam coś podobnego w moim kombiaku w bagażniku po obu stronach auta pod okładzinami są 2 stróżki wody, co ciekawe na okładzinach (tych filcowych) nie ma żadnych śladów zacieków a jak by to skądś ściekało to ślady chyba powinny gdzieś być ? (chyba że to jakiś cód ) na początku myślałem że to może byćpęknięty wężyk od spryskiwacza tylnej szyby bo on tam się wije z boku ale sprawdziłem dokładnie na całej długości i to nie to woda zbiera się dokładnie w miejscu gdzie karoseria łączy się z podwoziem:/ podejrzewam że może to przez te boczne odwietrzniki w bagażniku się wchlapuje jakoś woda jak by ktoś rozwiązał ten problem to będe bardzo wdzięczny za podzielenie się sposobem
U mnie tj. Rover 416 Gsi '92 cieknie z lewej strony pod przednią szybą. Samochód 1,5 roku temu miał robione podszybie (blacharka). Jednak to zjawisko pojawiało się wczesniej i pół roku po blacharce.. Nie wiem co to może być tymbardziej kilka razy miałem wymienianą ową przednią szybę..
Co do cieknących bagażników to też kiedyś tak miałem. Po lewej stronie. Ale to była wina blachy.. Korozja.. Bywa
Wysłany: Nie Wrz 12, 2010 15:56
Witam Panowie u mnie też ciekło z lewej strony ale przeciek zlokalizowałem na spawach ramy zaraz nad lewą tylną lampą chyba każdy Rover ma taki przeciek to wina Fabryczna u mnie dostawała się woda zaraz przy mocowaniu zawiasów klapy na pęknięciach lakieru
Przeciek przy lampie jest bardzo częstą przyczyną wody w bagażniku tak samo jak i rurka od spryskiwacza. U mnie najpierw lał się właśnie płyn od spryskiwacza a kilka dni po naprawie zaczęło lać się nie wiadomo skąd. Po dłuższych oględzinach stwierdziłem iż przecieką w rowkach na dachu w miejscu na relingi. Tam porobiły się malutkie otwory na łączeniu blachy. Tak więc te 3 miejsca są do sprawdzenia.
witam
u mnie woda dostawała się przez tylne lampy ,dokładnie przez uszczelkę gąbczasta\piankowa i przez kapturek tylnego bolca lampy.
silikon pomógł i po kłopocie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum